SCENA Uživo! - Plišani mališan i Temple of the Smoke Subota, 5.11. @ DOB

Datum objave:01.11.2011

Pročitano:3546 putaObaveštavamo vas će se u subotu, 5. novembra, u Klubu Doma omladine Beograda održati koncerti bendova Plišani mališan i Temple of the Smoke. U pitanju je drugi po redu događaj nove epizode serijala koncerata SCENA Uživo!
 
Ulaznice se u pretprodaji po ceni od 200 dinara mogu kupiti na blagajni Doma omladine Beograda, na dan koncerta biće 300 dinara. Koncert počinje u 21h, molimo vas da dođete na vreme, neće biti kašnjenja.
 
Nakon electro-punk eksplozije na startu serijala SCENA Uživo! i nastupa grupa Kill Me Laser i Ljudske potrebe, energija menja oblik pa nas u subotu očekuje psihodelična-spejs-rok vožnja koju će prirediti beogradski bend Temple of the Smoke i autentično alt-rok putovanje Plišanog mališana iz Gornjeg Milanovca.
 
Autorizovane biografije
 
Plišani Mališan je formiran 2005. godine i svira indie rock sa elementima noisea i garage punka. Pobednici su Jelen Demofesta u Banja Luci za 2011. godinu. Do sada su održali nekoliko desetina koncerata širom Srbije (SKC – Beogradski letnji rok festival, Batler, Akademija, Kragujevac, Lazarevac, GM, Čačak, S. Mitrovica, Kruševac...) i snimili nekoliko desetina sati demo snimaka. Veliki uticaj na zvuk benda imali su Sonic Youth, Dinosaur Jr, Nirvana, Stone Roses, Yo La Tengo...Članovi benda su Mirko Šćepanović (bubnjevi), Ivan Kovačević (gitara), Đorđe Novaković (gitara, vokal) i Boban Kecović (bas gitara, vokal).
Plišani mališan na Facebooku
 
Temple of the Smoke je psihodelični spejs rok bend, koji je početkom 2010. godine dobio stalnu postavu i ustalio se kao četvorka koju čine Dragan Mirković (bubanj i perkusije), Marko Ilić (bas), Dušan Žica (gitara, analogni i digitalni sintisajzeri, sempler, dab) i Janko Stojanović (gitara, sintisajzer i vokal).

Zvuk u kojem su postavili temelje svog hrama može se opisati kao uglavnom instrumentalno hodočašće, koje počinje sa psihodeličnom i space rok muzikom, nastavlja se preko ambijent i dron zvučnih talasa i tradicije kraut/prog roka 70tih godina, mešavinom post roka i tvrdih ruts dabova, a završava se u elemetnima trip hopa, hard rok i stoner rok zvuka, elektronike i ostalih krosover eksperimenata. Inspirisani lokalnom i globalnom politikom, beskrajnim prostranstvima svemira, psihodeličnim fantazmagorijama i vizijama, naučnom fantastikom, filmom i književnošću, Temple of the Smoke svoju poruku pronose naoružani arsenalom vintidž lampaških pojačala, laboratorijom analognih i digitalnih efekata i sintisajera, kao i riznicom semplova preuzetih iz popularne kulture i istorije.


 
Tokom svog postojanja, Temple of the Smoke su imali više samostalnih i festivalskih nastupa sa mnogim bendovima iz inostranstva i regiona, uklujučujući koncert na Redburn festivalu u Moskvi, koncert u Budimpešti, koncert na Louder Than Life festivalu u Zagrebu, kao i festivale Trenchtown, Dani Beograda, Ambush, itd. Prvi album pod nazivom ...Against Human Race se pojavio u prodaji i distribuciji širom sveta preko moskovske etikete R.A.I.G. Zvezde su napokon u pravom položaju i vreme armagedona je blizu... te je 2011. godina doba kada se misija ovog psihodeličnog hrama nastavlja serijom regionalnih koncerata, promovišući svoj prvi album i novi materijal.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :