Say Cheese! - samostalna izložba Željke Aleksić u Remontu

Datum objave:19.03.2019

Pročitano:1991 puta

Datum održavanja: 25.03.2019 - 12.04.2019

Lokacija: Beograd

Otvaranje izložbe u ponedeljak, 25. marta u 19h


Samostalna izložba “Say Cheese!” Željke Aleksić konciprana je kroz dva segmenta koja povezuju i prožimaju njena životno-radna i umetnička iskustva. Naime, pre odlaska na studije na likovnoj Akademiji u Beču, jedan od poslova kojim je obezbeđivala egzistenciju, bio je u lokalnoj prodavnici mleka i mlečnih proizvoda.

 

 

Pravi, životni posao, kako voli da kaže, i neposredno okruženje ubrzo su postali više od mesta specijalizovane maloprodaje i odvijanja svakodnevne radne rutine. Počinje da pravi skulpture od sira, dokumentujući kroz fotografiju i video ambijent i atmosferu radnog mesta kao i novi proizvodni proces nastanka umetničkih dela.

 

Skulpture, koje će za centralni motiv imati autoakt, prvi put je izložila u porodičnoj kući, a nakon otvaranja prisutna publika je mogla i da degustira njen umetnički rad. Priča o iskustvu prodavačice ima svoj nastavak i tokom studija u Beču, gde nekadašnju radnu uniformu uvodi kao sastavni deo i materijal u umetničkoj ili, preciznije, slikarskoj praksi. Monohromne uniforme koristi sada kao platno, oslikavajući ih različitim motivima jakog kolorita istražujući tako oblikovanje identiteta u novim profesionalnim okolnostima.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :