SAVAMALA OTVORENOG SRCA: Mikser započinje akciju prikupljanja pomoći za izbeglice

Datum objave:03.08.2015

Pročitano:5094 puta

Datum održavanja: 05.08.2015

Lokacija: Savamala, Beograd

Kulturna organizacija “Mikser” poziva sve Savamalce, Beogradjane, ljude dobre volje, da nam se pridruže u sredu, 5.avgusta, na dan kada je pre tačno 20 godina, iz Republike Hrvatske proterano više od 200 000 ljudi, i solidarno podrže izbeglice sa Bliskog istoka kojih je u našem gradu, a posebno u Savamali, sve više.

 

SAVAMALA OTVORENOG SRCA: Mikser započinje akciju prikupljanja pomoći za izbeglice


Okupićemo se u bašti Mikser House-a u Karađorđevoj 46 u 20h kada ćemo, uz klasičnu muziku, besplatne kafe, čajeve i sendviče, razgovarati sa izbeglicama koji su svoj privremeni dom našli u Savamali i domaćoj javnosti predstaviti plan konkretne akcije za pomoć ljudima u nevolji koju Mikser organizuje narednih dana.


Dan sećanja na egzodus našeg naroda koji je proživeo istovetnu sudbinu koju danas proživljavaju građani Sirije, Iraka, Avganistana, Somalije i Eritreje, predstavlja simbolički trenutak kada javno apelujemo na našu zajednicu da ne okrećemo glavu od problema. Svaka, pa i najmanja pomoć ljudima koji su izgubili sve, više je nego dobrodošla.


Mikser će od 6. avgusta, otvoriti kapije svoje letnje scene u Mostarskoj 5 za prikupljanje neophodne pomoći – osnovnih higijenskih i prehrambenih proizvoda. Stavićemo sve resurse koje imamo na raspolaganje izbeglicama, uključujući i sanitarni čvor sa desetak kabina. Mikser ovom akcijom želi da pozove i sve zainteresovane kompanije, institucije i nevladine organizacije da se pridruže i svojim angažovanjem takođe pruže pomoć i doprinesu dugoročnijem rešenju, pre svega za ispunjavanje osnovnih higijenskih potreba ljudi kojima je to neophodno.

 


Upućujemo poziv plemenitim građanima koji su sa nama delili potresne trenutke nakon prošlogodišnjih poplava i svim srcem učestvovali u višednevnoj akciji prikupljanja pomoći za naše sunarodnike iz ugroženih područja. Dokazali ste da možemo!


Donacije koje su trenutno najpotrebnije su: sredstva za ličnu higijenu: vlažne maramice, sapun, šampon u kesicama ili manjim pakovanjima, pelene, ulošci; garderoba shodna vremenskim prilikama; ćebad, vreće za spavanje; voda, sveže voće i nekvarljiva hrana.

 

Svi dalji detalji o načinima doniranja i pružanja pomoći biće blagovremeno objavljivani na zvaničnoj FB strani Miksera (facebook.com/mikser.belgrade) i web sajtu (mikser.rs).


Pridružite se i pomozite nam da se zajedničnim snagama izborimo protiv diskriminacije i nejednakosti i podignemo svest o univerzalnim ljudskim pravima – slobodi kretanja i pravu na život – koje podjednako zaslužuju svi građani sveta.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :