SAVAMALA među 12 najboljih i najuzbudljivijih kvartova u Evropi!

Datum objave:18.06.2015

Pročitano:8340 puta

Lokacija: Savamala, Beograd

Prestižni američki magazin Bussines Insider svrstao je Savamalu u top 12 najboljih i najuzbudljivijih kvartova u Evropi, istaknuvši pritom Mikser Festival kao glavnog “krivca” za urbanu i kulturnu transformaciju beogradskog kvarta.

 

SAVAMALA među 12 najboljih i najuzbudljivijih kvartova u Evropi! | Photo by Luka Trajkovic

Photo by Luka Trajkovic

 

Bussines Insider je akcentovao značaj Savamale i činjenicu da ovaj kvart nastavlja da se razvija u jedan od glavnih kulturnih centara u Srbiji. Kao “kuća” Savamale istaknut je Mikser House i posebno Mikser Festival, kao najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti, koji već četiri godine jednom godišnje u Savamalu dovodi preko 1000 stvaralaca iz različitih krajeva Evrope.

 

Nakon priloga o Mikser Festivalu 2012 na CNN-u, pa ponovnog predstavljanja Miksera na ovoj globalnoj TV mreži u decembru 2014- godine, i krajnje pozitivne reportaže o Savamali u britanskom listu Guardian, kreativna energija Savamale i Miksera još jednom pronalaze put do svetski značajnih medija i stavljaju Beograd rame uz rame sa Amsterdamom, Berlinom, Londonom, Madridom, Parizom, Rimom i ostalim gradovima na listi Bussines Insidera.

Ponovno prepoznavanje vrednosti koje Mikser predstavlja i za koje se zalaže, od strane medijske kuće kao što je Bussines Insider, predstavlja veliki pozitivni podstrek za MH kreativni tim koji će, zajedno sa svim ostalim komšijama i partnerima u Savamali, nastaviti da beogradskoj, srpskoj, regionalnoj ali i svetskoj publici predstavlja potencijal balkanske kreative i pozicionira Savamalu i Beograd kao epicentar kreativne industrije ovog dela Evrope.

Članak je u celini


vrh strane
Tagovi:
Komentari (1)
Pošalji komentar
hans kristijan
09.06.2016 11:10
braćo pozdrav iz hrvatske,Malog Lošinja(otoka) da li bi se dalo sa vama ispregovarati nekakav koncert tamo kod vas u komšiluku? bend:SVINJSKO KORITO ima nas čak i na fejsbuku,pozdrav


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :