Devet 2020

Sasha le Monnier - Deep-house i tech distorzija

Datum objave:13.04.2009

Pročitano:5971 puta

By:Gorana Romčević

Sasha le Monnier iz Džersija u Britaniji, posećujući velike rejvove devedesetih, razvila je ljubav prema pločama koje je uskoro počela da vrti! Počevši u lokalnom klubu Warehouse, nastavlja po klubovima po Evropi i Americi, a njeni mixevi mogu se redovno čuti na nekoliko internet radio-stanica. Član je elektronskog producentskog kolektiva C.O.U. Muzik, oprobala se i kao nastavnica DJ-inga… Pred nastup u subotičkom klubu The Code, 11. aprila 2009, predstavila se čitaocima Urban Buga i obećala odličan provod!
 

 
Koji žanrovi dominiraju u tvojim setovima? Volim da pomešam deep i uplifting, da dodam malo blagog funka, kao i da iščašim svest težim tech zvukom! Trudim se da omogućim putovanje, drive koji hvata zalet, od deep-housea do prog- i tech-housea.
 
Kako je nastao C.O.U. Muzik i šta spremate? Moj najbolji drug James Leaman i ja naleteli smo 2005. na starog ortaka Stevieja Fitza s kojim smo izlazili… Nas troje u studiju imamo različite ideje, ali odlično funkcionšemo i svako donese nešto novo u produkciju. Ne fokusiramo se na jedan žanr, volimo da proširimo zvuk. Iza sebe imamo oko 25 izdanja za koja smo dobili podršku Hernana Cattanea, Eelke Kleijna, Flash Brothers…Izdavali smo za etikete Pangea Recordings, Bellarine Recordings, Ascension Records, Nightshade Music, Balkan Connection, Source Of Gravity Digital. Sledi remix za Jacco@Work i za Jairusa Millera, a spremamo i svoje stvari.
 
Imaš nekoliko emisija na internet radio-stanicama koje se emituju jednom mesečno… Source Of Gravity Sessions na radiju Proton i Source Of Gravity Digital na radiju Ensonic.fm, posvećene su artistima sa istoimene etikete. Puštam i mixeve mojih omiljenih DJ-eva, a ponekad radim i intervjue koje objavljujem i na www.djsashalemonnier.com. Takođe, vodim i emisije Coulomb Muzik na Di.fm i Gravitation Digital na Danceradioglobal.com, gde predstavljam svoju muziku, top trake i najnovije promoe!
 


 Koga bi najviše volela da intervjuišeš? Uskoro ću intervjuisati Jairusa Millera, a volela bih da nađem Polea Foldera, Kosmas Epsilon i Eelkea Kleijna, koje obožavam!
 
Da li i dalje predaješ DJ-ing? To je bio jedan specijalan dan u letnjoj školi pre nekoliko godina! Nisam želela da budem previše ozbiljna, nego da učenici i ja uživamo u muzici. Mnogi od njih nikad nisu videli opremu, ali pokazali su fantastičan entuzijazam! Vežbali smo poklapanje beatova na gramofonima… a danas to radi software!
 
Čemu si ih još učila? Ako žele da budu dobri DJ-evi, moraju da osete publiku, što je jednako važno kao i da imaju ubistvenu stvar u setu! Za početak je dovoljna strast, a onda dolazi naporan rad. Sopstvena produkcija je dodatni način da se privuče pažnja… Danas mnogo mladih pravi neverovatnu muziku. To je divno, oprema i softveri napreduju pa i zvuk postaje sve bolji!
 
Koje trake su tvoji aduti u poslednje vreme? Ad Brownov remix legendarne stvari Nothing Holden & Thompsona, onda Human 8 - Momument, DJ Kira & James Warrren - Don't Ask- Shiloh Remix..
 
Koje su prednosti i mane zanimanja žene DJ-a? Koje koleginice najradije slušaš? Nikad me nisu tretirali drugačije jer sam žena. Pozitivno je što nas ima sve više, a DJ-ing je godinama bio muško zanimanje! Nekad su me inspirisale Lisa Loud i Sister Bliss, a sada volim Chloe Harris, Victoriu R, Eve Falcon…
 
Koji su najjači razlozi zbog kojih i danas miksaš i produciraš? Najviše su uticali veterani devedesetih Sasha, John Digweed, Dave Seaman, Nick Warren…a šlag na torti bila je kompilacija Renassance 1, 1994, koju i danas slušam!
 
Da li si čula nešto o srpskoj sceni? Iskreno, ne znam mnogo o clubbingu, ali znam da imate sjajne producente. Sarađivala sam sa Ogijem Gee Cashom & Synchronized koji su remiksovali jednu našu stvar, kao i mi jednu njihovu.
 
Gde ćeš raditi preko leta? U maju počinjem svoje veče u Džersiju, u klubu Pure Nightclub - nekadašnjem Warehouseu. Jako sam uzbuđena jer se vraćam na mesto na kom je sve počelo! Imam neke bookinge po svetu, nastavljam sa radio-emisijama i produkcijom sa COU Muzik. Radim i na remixima, a počinjem i samostalnu produkciju…obratite pažnju! :))

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :