Saša Trajković: Očekivano dobro! Bez greške!

Datum objave:14.02.2017

Pročitano:5714 puta

By:Milan B. Popović

SAŠA TRAJKOVIĆ CD SINGL SNILO / AUTORSKO IZDANJE

Kantautor iz Niša, SAŠA TRAJKOVIĆ, pre dvadesetak godina poznat kao alfa & omega opakog metal sastava STENTOR, razorne, dinamične energije, duge kose i i velikih tetovaža na rukama kao uspomenu na prošle gorke i bolne dane, sazrevajući, pretapao je svoje kreativne domete u sve kristalnije – ništa manje bitne, niti sa manje duše stvarane- oblike muzičko tekstualnog stvaralaštva.

 

SAŠA TRAJKOVIĆ CD SINGL SNILO


SAŠI TRAJKOVIĆU, u prvi mah, možda čak i prvih dvadesetak godina života i muzičkog rada u grupi STENTOR, nije bio stran ni grind žanr, ni death, ni black, ni speed, ni bilo koji drugi uticaj, uglavno američkog bombarderskog sadržaja i kanalisanog artiljerijskog, municijalnog, opredeljenja.


SAŠA TRAJKOVIĆ iza sebe ima već objavljen dugosvirajući impresivni studijski CD „Na svom pragu“, kojim, možda ni sam nije svestan te činjenice, sebi otvara vrata u širokom opsegu, tako da ni njegova impozantna fizička gabaritna pojava od 202 cm visine i nekih 140 kg telesne težine, uz podršku Muza, Boginja umetnosti, može da krene dalje, što se i ovim CD singlom SNILO, samo argumentovano pokazuje i dokazuje.


Tri kratke strofe pesme SNILO govore, poručuju mnogo, posebno kada ih SAŠA TRAJKOVIĆ, u svom PODUHVAT (ne projekat, jako bitno napomenuti) piše, svira i peva:


„Требало би да се вратим тамо, где бих стално био.
Тамо, где бих осмех знао. Што сам дош`о,не бих крио.

Требало би да те нисам, ал` те јесам тамо срео.
Срешћемо се тамо опет, кад год тако будем хтео.

Не долазим ја због тебе. Мени мило што је било.
Вратићеш се и ти тамо, кад ти срце буде...СНИЛО.“

SNILO je numera koja je izvedena u akustičnom gitarskom maniru – kojoj, da ne poverujete, ne fali ni energije, ni emocije, ni sadržaja – i govori upravo o tom odklonu od STENTOR perioda, i sadašnjem, emotivnom, sofisticiranom, elegantno prijatnom i estetizovanom, a i dalje srčanom, impulsnom i ispovednom tonu, ključu i maniru.


SAŠA TRAJKOVIĆ u songu SNILO, posebno u krajevima strofa peva gorostasnom muževnom energijom, nabijenom opakom dozom testosterona, kakvog većina medijski i marketinški (pre)poznativijih sastava srpske i regionalne scene, jednostavno – NEMA!


SAŠA TRAJKOVIĆ je, ponavljam i podvlačim, biser i dijamant kakav mora biti primećen i prepoznat od strane domaće diskografske muzičke industrije (ukoliko ona uopšte postoji) i da mu se da, obezbedi, mesto pri samom vrhu, ako već iz raznoraznih ne mizičkih razloga ne može da mu se, sasvim zasluženo, obezbedi sam vrh, prizna tron, i zlatna trzalica i vokal.


Od moje malenkosti (110 kg težine) toliko, ovoliko, a od Boga i naroda, zna to SAŠA TRAJKOVIĆ veoma dobro koliko. Bravo je mala reč. Impresivno, takođe nedovoljno jaka. Vanseriski, sasvim dostojna prijatnog i ne napadnog poštovanja prema SAŠINOM PODUHVATU-SERBON i najnovijoj pesmi, CD singlu, SNILO! Uživajte kad imate uz koga, od koga i sa čim!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :