Sarajevska grupa Činčila objavila je novi video spot, za pesmu "Gdje mi je glava"

Datum objave:18.05.2020

Pročitano:633 puta

Sarajevski alternativni bend Činčila je objavio svoj novi video spot "Gdje mi je glava", pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media, a koja se nalazi na poslednjem albumu "Bez oblika".

 


Tema pesme je savremeni čovek i njegova potraga za duhovnom transformacijom i postavlja univerzalno pitanje, "Gdje nam je glava". Metaforički odnosi se - jesmo li uopšte svesni sebe, svojih dela i okruženja u kojem živimo.
Stihovi: "Gdje mi je glava, ko u njoj spava i ko je upravlja", upućuju na lično preispitivanje, da li uopšte imamo kontrolu nad sopstvenim mislima i delima, budući da živimo u sistemu koji nameće svoje vednosti, oblikuje stil života, pa time i svest čoveka.
Pesmu upotpunjuje i karakterističan video spot, koji prikazuje individualca kako putuje iz urbane u prirodnu sredinu, te se tokom svog putovanja zaustavlja unutar devastiranih prostora, koji su refleksija mračne prošlosti ovog podneblja.

Frontmen benda Vanja Solaković je izjavio:
- Došli smo do momenta u kojem je čovjek na ivici vlastite egzistencije, živjeli smo "bez glave", zanemarujući osnovne prirodne principe. Nadam se da će čovječanstvo nakon ove krize krenuti u pravom smijeru.-

Režiju i snimanje video spot "Gde mi je glava" potpisuje Romano Kuduzović, dok je CGI composting radio Admir Šljivnjak.
Mix i mastering radio je Haris Saračević, a zvuk je snimao Kemal Sulejmanović.

 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :