Sanjaj. Stvaraj. Promeni. Postani. - Treća TEDxNoviSad konferencija Subota, 19. oktobar

Datum objave:19.09.2013

Pročitano:3552 puta

Treća po redu TEDxNoviSad, nezavisno organizovana konferencija pod licencom TED-a, održaće se u subotu, 19. oktobra 2013. godine, u Studiju M (Ignjata Pavlasa 3), u Novom Sadu. Ove godine, TEDxNoviSad će ugostiti 300 posetilaca i time postati najveći TEDx događaj do sada organizovan u Srbiji. Ovogodišnji slogan “Sanjaj. Stvaraj. Promeni. Postani. okupiće talentovane i kreativne govornike različitih profesionalnih orijentacija i interesovanja. Govornici će predstaviti inovativne ideje, podeliti svoje misli i iskustvo u poljima kojima se bave, a sve sa ciljem da inspirišu ljude da, poput njih, sanjaju, stvaraju, menjaju okolinu i postanu ono što žele. Konferencija je namenjena svima koji tragaju za inspiracijom i pozitivnim uzorima u svom okruženju.Kombinacijom govora koji se drže uživo i projekcije pojedinih TED videa, publika će biti u prilici da čuje interesantne govornike koji imaju nove ideje ili na postojeće gledaju iz drugačijeg ugla i teme koje pomeraju ustaljene društvene granice. Na interaktivnim sesijama učesnici će moći da se druže i upoznaju kako međusobno, tako i sa govornicima, kao i da podele svoje priče i ideje vredne širenja.
Javnosti su do sada prezentovani sledeći govornici ovogodišnje TEDxNoviSad konferencije:

-         
Jelena Jovanović, Piratkinja, kojaće publici govoriti o različitim kontroverzama koje se kriju iza procesa kreiranja društvene alternative. “Kako su Pirati postali globalna sila?”, “Da li je ova avangarda s interneta zaista kadra da napravi promene?”, “Kako razmišljaju Pirati u Srbiji, čemu se nadaju?”, “Ko stoji iza analiza koje prave i objavljuju ovdašnji aktivisti?”, “Šta pokazuju statistike, odakle dolazi napredak u društvima i kulturi?”, “Zašto su uzbunjivači i Wikileaks važni, i koje su sličnosti i razlike između piratskih i srodnih pokreta koji su nastali na internetu?” - su samo neka od pitanja na koja će Jelena tokom svog izlaganja odgovoriti. 

-         
Slobodan Šušnjević, jedan od pokretača inicijative ''Kritična masa'' u Novom Sadu, govoriće o tome na koji način je pojam “kritična masa” povezan sa biciklizmom, ali i o širem značaju same inicijative. Kritična masa je globalni pokret, ali i događaj u Novom Sadu koji svakog poslednjeg petka u mesecu okuplja bicikliste, ljubitelje biciklizma i ostale aktiviste sličnih interesovanja. Nastao je nakon okupljanja biciklista na Trgu slobode u znak protesta zbog ispisivanja kazni za vožnju bicikla kroz centar. Sa namerom da se poboljša biciklistički saobraćaj u gradu, ovaj događaj i društvene mreže su bili sjajan teren za širenje ideje kritične mase i animiranje zainteresovanih da učestvuju.

-         
Aleksandra Savić, načelnica Odeljenja za edukaciju, komunikaciju i marketing Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, govoriće o značaju muzeja i njihovoj ulozi čuvara prirodnog i kulturnog nasleđa svakog naroda. U svom govoru izložiće zašto su nam muzeji i dalje potrebni, kojim vrednostima nas mogu naučiti i kako da ih, i u digitalnoj eri, posmatramo na jedan sasvim drugačiji način.
U narednom periodu biće saopštena imena ostalih govornika.

Ovom prilikom, TEDxNoviSad poziva sve zainteresovane da se prijave i budu deo jednog zanimljivog događaja. Prijavni formular za učešće se može naći na veb sajtu www.tedxnovisad.com. Broj mesta je ograničen.

Za više informacija o ovom događaju posetite veb stranicu www.tedxnovisad.com. Kako biste primali dodatna obaveštenja i najave govornika, ali i mogućnosti da osvojite karte za konferenciju, pridružite se stranici na Fejsbuku (www.facebook.com/TEDxNoviSad) ili Tviteru (www.twitter.com/tedxnovisad).

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :