Samo za festival avanturiste: Ovih devet festivala morate da posetite u 2017

Datum objave:24.01.2017

Pročitano:7923 puta

Globalna festivalska scena je u procvatu i nudi niz jedinstvenih festivala na uzbudljivim destinacijama širom sveta. Od snežnih vrhova planina, do egzotičnih marokanskim predela, od avanture kroz džunglu Kostarike, do pristupačnijih istočno-evropskih lokacija čiji festivali kombinuju produžene vikende u kojima osim muzike možete uživati i u razgledanju kulturnih spomenika. Drugim rečima, pravi raj za festivalske avanturiste. Ovih devet festivala u 2017. godini ne biste trebali da propustite. 

 

Envision festival

Envision festival, Kostarika

Datum održavanja: od 23. do 26. Februara
Smešten na mestu gde plaža sreće šumu i vodopad Uvita džunglu, Envision je festival čiji su dani ispunjeni umetnošću, duhovnošću, jogom i edukacijom, dok su noći rezervisane za muziku, ples i performans. Envision nudi zanimljiv miks svetske muzike, dance muzike, regea i live performansa, a lineup za ovu godinu uključuje izvođače poput Opiuo, Autograf, Rising Appalachia, Goldfish, Blond:ish i Acid Pauli. Ne treba zaboraviti na različite joga programe i mnoštvo govornika iz različitih oblasti. Jedan od glavnih fokusa Envisiona su obnovljivi izvori energije što ga čini jednim od vodećih zelenih događaja na svetu.

Više informacija na: envisionfestival.com

 

Snowbombing

Snowbombing, Austrija
Datum održavanja: Od 3. do 8. aprila
Već smo pisali da je Snowbombing definitivno najluđi festival na snegu koji osim muzike na pruža i nezaboravno adrenalinsko iskustvo. Za početak, zabava se odvija u planinama na visini od 2.500 metara nadmorske visine u jednom od najboljih zimskih odmarališta u Evropi. Iglu rejvovi, šumske žurke, koncerti na planini, zimski spa, 650 km najuređenijih staza za skijanje samo su neki od aduta ovog festivala. Dodajte tome lineup na kome su Run The Jewels, Chase & Status, Dixon, Courteeners, Blossoms, Slaves, Novelist, Monki, Grandmaster Flash, KiNK, Groove Armada, Eats Everything, Cassy, Stefflon Don imnogi drugi, i jasno vam je zašto već želite da spakujete svoje stvari.

Više informacija na: snowbombing.com

 

Bilbao BKK Live

Bilbao BKK Live, Španija
Datum, održavanja:  Od 6. do 8. jula
Smešten na vrhu Kobetamendi brda sa pogledom na Bilbao koji ostavlja bez daha, Bilbao BKK Live će ugostiti Depeche Mode, The Killers, Die Antwoord, Justice, Phoenix, Two Door Cinema Club, Fleet Foxes i mnoge druge. Basoa, zaseban prostor posvećen plesnoj muzici ugostiće neka od najpoznatijih imena elektronske scene kao što su Dixon, The Black Madonna, DJ Tennis, Motor City Drum Ensemble i drugi. Savršen razlog da isplanirate produženi vikend u Bilbau u okviru koga možete da posetite čuveni Guggenheim muzej i uživate u gastronomskoj ponudi ovog grada.

Više informacija na: bilbaobbklive.com

 

Exit festival


Exit festival, Srbija

Datum održavanja: Od 6. do 9. jula
Verujemo da nema potreba da vam pričamo o ludim noćima i magičnim jutrima na Petrovaradinskoj tvrđavi. Pogledajte prva imena koja stižu na ovogodišnje izdanje Exit festivala, koje će proslaviti 50 godina od Leta ljubavi.

Više informacija na: exitfest.org

 

Positivius festival

Positivus festival, Litvanija
Datum održavanja:
Od 14. do 16. jula
Positivius festival održava se u živopisnom gradu Salacgriva u Litvaniji i najveći je muzički i umetnički festival u baltičkim zemljama, koji okuplja kako zvezde elektronske muzike tako i one koji se tek probijaju na scenu, kao i veliki broj umetnika. Nije bez razloga 2013, 2015. i 2016. godine dobio nagradu za najbolji srednji festival od strane European Festiva Awards. Prvi izvođači za 2017. godinu tek treba da budu objavljeni.

Više informacija na: positivusfestival.com

 

OFF Festival

OFF Festival, Poljska

Datum održavanja: Od 4. do 6. avgusta
Boutique festival OFF održava se u takozvanoj dolini tri jezera – Katowice koja je zelena oaza u centru industrijske Šleske. Off nije običan festival, to je način života, a reputacija ove manifestacije raste iz godine u godinu. OFF je domaćin velikom broju izvođača alternativne muzike, kako bendova tako i DJ-evima.

Više informacija: off-festival.pl

 

Mysteryland
 

Mysteryland, Holandija
Datum održavanja:
Od 26. do 27. avgusta

Nedaleko od Amsterdama, jedan od najvećih elektronskih festivala na svetu pruža posetiocima priliku za kreativno putovanje koje kombinuje elektronsku muziku, umetnost i kulturu. Sa 246 izvođača koji kombinuju house, techno, disco, afričke bitove, hip-hop i bendove, Mysterylend nudi nešto za svakog muzičkog fana. Program u ponudi ima pozorište, filmve,interaktivne inslatacije, ulične performere i slično...
Više informacija: mysteryland.nl

 

Oasis festival

Oasis festival, Maroko
Datum održavanja: Od 15. do 17. septembra

Smešten u Marakešu sa luksuznim okruženje, Oasis je festival koji vam nudi svoje parče marokanskog raja. Najsavremeniji muzički program samo je dodatak svim ostalim programima koji služe da vam opuste um, telo i dušu - joga i masaže su svakodnevna aktivnost na Oasisu. Posetioci takođe mogu da uživaju u jedinstvenoj marokanskoj kulturi i kuhinji.

Više informacija na: heoasisfest.com

 

Amsterdam Dance Event

 

Amsterdam Dance Event, Holandija
Datum održavanja: Od 18. do 22. oktobra


Amsterdamska ionako bogata klupska scena, potpuno procveta u oktobra i postaje epicenter zbivanja na sceni elektronske muzike. ADE je mnogo više od običnog festivala, osim muzičkog dela, tu su i zanimljive radionice, pradavanja i susreti sa ključnim ličnostima iz industrije. Više od 375.00 posetilaca je bilo 2016. godine, a isto toliko očekuje se i ove. Na spisku izvođaća je 2.200 umetnika iz celog sveta koji tokom trajanja festival a nastupaju na više od 100 najpoznatijih amsterdamskih klubova i lokacija.

Više informacija na: www.amsterdam-dance-event.nl


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
pyc
27.01.2017 09:39
Modem festival. Muzicki gledano, a mozda i vizuelno...... najbolji. ;)


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :