Barutana klub Beograd

SAMIT NESVRSTANIH – Festival skejtborda u Beogradu

Datum objave:07.09.2020

Pročitano:2114 puta

Datum održavanja: 10.09.2020 - 13.09.2020

Lokacija: Beograd

Festival Samit Nesvrstanih svoje drugo izdanje u Beogradu imaće od 10. do 13. Septembra 2020. U toku četiri dana produženog vikenda Beograd će biti centralno mesto okupljanja skejtbordera iz regiona, a lokalno stanovništvo će imati priliku da se "provoza" kroz gromoglasno šarenilo i tako isprati neuobičajeno mirno leto za nama.

 

Samit nesvrstanih

Samit Nesvrstanih je pre tri godine nastao kao ulično skejt takmičenje, a prethodne godine je prerastao je u četvorodnevni festival obogaćen izlagačkim radom, filmskim projekcijama, muzičkim programom kao i edukativnim radionicama. Samit Nesvrstanih je jedinstveni festival multimedijalnog sadržaja koji okuplja najbolje skejtere, umetnike i goste iz Evrope i sveta.

Program traje od podnevnih do večernjih časova. Ovogodišnju dvodnevnu radionicu će voditi Yavorski i Lazar Georgijev iz Bugarske sa Aleksom Vitorovićem i članovima Provins ekipe iz Srbije. Učesnici će moći da nauče kako sami da izrade fanzin kao i više o ovoj vrsti publikacije.

 

Foto: Stefan Đorđević

Večernji program je multimedijalnog karaktera (izložbe, projekcije, muzički program) i dešava se na više gradskih lokacija (Kvaka 22, Bioskop Balkan, Ulična galerija, Drugstore, Savski kej). Centralni događaj festivala je skejt takmičenje koje se dešava 12. septembra, i koncipirano je kao ulična vožnja sa fokusom na par lokacija: Trg Slavija, Savski kej (kod Zappa barke).

Prvi dan - četvrtak - 10.09.2020.

12h - Kvaka 22 - Fanzin radionica

20h - Kvaka 22 - Projekcija filmova: "Prosperitet na cesti v Gameljne" - Srđan Jeremić & David Soda 20" (Srbija); Funk the System - Funkyz crew 30" (Srbija)

 

Samit nesvrstanih

Foto: Damjan Dobrila


Drugi dan - petak - 11.09.2020.

12h - Kvaka 22 - Fanzin radionica

20h - Ulična galerija - Izložba "Suljanje"

22h - Balkan bioskop - Projekcija filmova: "Hosu lepeš" - Robert Gondi & Danilo Pisanjuk 5" (Srbija); "IMATERIAL" Filipe Santiago & Shinji Shiozaki 1' 26" (Brazil)

 

Samit nesvrstanih

Foto: Stefan Đorđević

Treći dan - subota - 12.09.2020.

12h - Plato Hrama Svetog Save - Tradicionalno okupljanje, vožnja gradom i skejt takmičenje

15:30 - Savski kej (kod Zappa barke) - Skate session i koncert bendova: Tortura, Ne tamo, Gazorpazorp, Nihil and the Dopesmokers, Spejs Noksi, Cactus Fields

20h - Drugstore - DJ set i projekcija filmova: "What did you expect?" - Bungalow M04 10" (Bugarska); "Вид на живот" - Amnesia skateshop 12" (Bugarska)

Četvrti dan - nedelja - 13.09.2020.

"Izlet u nepoznato" - Izlet izvan Beograda sa organizatorima i učesnicima festivala

 

Samit nesvrstanih

Foto: Ivan Dinić

Samit nesvrstanih vožnjom ulicama i trgovima Beograda vraća skejtbordingu njegov inicijalni urbani stil, a slavljenjem lepote uspešnog trika umesto individualnog pobednika vraćamo se prvobitnom sportskom duhu.

Ideja koja objedinjuje sva četiri dana Samita Nesvrstanih je da se prenese znanje, iskustvo i ljubav iz svakog segmenta skejt kulture onima kojima je skejt svakodnevica, ali i da se skejt subkultura predstavi publici koja je susreće po prvi put.

U toku proteklih pet godina organizatori festivala su uspešno realizovali veliki broj projekata u više gradova širom Srbije od kojih se izdvajaju "Samit Nesvrstanih" i "Hali Gali". Realizovani projekti: osam filmskih projekcija, sedam skejt takmičenja, četiri izložbe fotografija, tri fanzina i tri muzička događaja.


Podrška Festivala: Shinobi, Toro Box, Opus College Prep, Priority EN, Kvaka 22, Drugstore, Bioskop Balkan, Ulična galerija


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :