Barutana klub Beograd

Sam Beckett uzima zlato na Skateboard Vertu na X Games Austin 2016

Datum objave:08.06.2016

Pročitano:4224 puta

Pred energičnom publikom na Circuit of The Americas (COTA), dvadesetčetvorogodišnji Sam Beckett iz Britanije, ulazi u istoriju sa dva X Games dostignuća: Osvajanjem svoje prve X Games zlatne medalje, a time postaje i prvi skateboarder iz Britanije koji je zakoračio na najviši stepenik nekog X Games takmičenja.

 

X Games Austin 2016 / Foto: Monster Energy


Pored borbi protiv visokih temperatura i ogromne vlažnosti vazduha, Beckett uspeva da savlada i najbolje svetske vert skateboardere u uzbudljivom finalu na 18m-širokom halfpipe-u sa 3,5m tranzicijo i vertu od pola metra. Uprkos žestoke borbe koju su pružili Japanski novajlija Moto Shibata i 2014 X Games Skateboard Vert osvajač zlatne medalje Jimmy Wilkins, Beckett svojom sjajnom vožnjom u drugoj rundi obezbeđuje sebi pobedu, nakon osvojenih 89.33 poena.


U svom sjajnom stilu, Beckett je u svojoj pobedničkoj vožnji, odradio trikove kao što su - ogroman backside 540 tailgrab, back-to-back kickflip backside i kickflip indy airs, big backside 540 air, praćen indy 540, backside kickflip nosegrab, ogromnim frontside nosebone i slob airs, backside 360 air to fakie, kao i teški tehnički backside 360 ollie to rock slide preko celog wall-a - čime je objasnio zašto je zaslužio tu pobedu.


“Borio sam se sa nekim povredama, a počeo sam da se osećam bolje tek kad smo došli ovde na trening. Tako da je zaista iznenađujuće to što se desilo, presrećan sam što je sve na kraju dobro prošlo,” rekao nam je Beckett nakon osvajanja svog prvog X Games zlata. “Takođe sam oduševljen što s utu i Jimmy i Moto, oni su najbolji ljudi sa kojim može da se podeli podijum.”


Podijum Skateboarding vert 2016
1. Sam Beckett
2. Moto Shibata
3. Jimmy Wilkins


Sam Beckett , X Games 2016, Skateboarding Vert, foto: Monster Energy

Lizzie Armanto je došla u Austin kao branilac titule, nakon osvojenog Skateboard Park zlata u ženskoj kategoriji, na X Games Barcelona, 2013. Ovaj događaj je napravio dvogodišnju pauzu, pre nego što se, vratio ove godine - žensko Park takmičenje i to po prvi put održano na X Games u Austinu. Ove godine je učestvovao najmlađi arsenal takmičara u istoriji ovog događaja. Dok se borila protiv 11 finalistkinja, Armanto je delovala nepobedivo, svojom svojstvenom vožnjom i moćnim stilom.


Armanto je započela dominantno svoju prvu vožnju, koja ju je katapultirala na prvo mesto, nakon nekih njenih rutinskih trikova - ogroman backside method air off the wallride, backside Smith grind i lein to tailslide over the wallride channel, backside 50-50 preko celog pool corner-a, frontside air into the pool corner, kao i ollie transfer preko channela onto the deck, a sve to za savršen skor od 82.66 poena. Ali, na kraju, Nakamura nadmašuje sve to sa nekoliko krucijalnih poena, nakon što je odradila teški air transfer u svojoj drugoj vožnji, čime je gurnula Armanto na drugo mesto i osvojenu srebrnu medalju, njenu drugu u karijeri X Games medalju.

Podijum Skateboarding girls Park 2016

1. Kisa Nakamura
2. Lizzie Armanto
3. Jordyn Barratt

 

Lizzie Armanto, X Games Texas 2016, Foto: Monster Energy


Huston je došao u finale kao branilac titule, nakon osvajanja Skateboard Street zlata u muškoj kategoriji na X Games Austin 2015.  Hustonove prve dve vožnje pokrivale su svaki ćošak street staze, gomilom teških trikova, ali nekoliko padova ga je dovelo u već poznatu situaciju: sve se svelo na njegovu poslednju vožnju. Nimalo stran dramatičnim završnicama, Huston prikazuje savrsenu vožnju od 50 sekindi - kickflip to frontside boardslide the gap rail, frontside 360 ollie preko bumpa, frontside feeble grind the A-frame rail, frontside noseblunt slide oko zakrivljene pyramid ivice, frontside bigspin boardslide fakie the flat rail, 360 kickflip i backside 180 kickflip preko volcana, switch frontside Smith grind na velikom railu i fakie kickflip off the bump. Ali, kada su sudije rekle svoj sud, Huston je sa svojih osvojenih 87.00 poena završio na drugom mestu, samo 33 poena iza Decenza.

 

  Wair/ Huston , X Games 2016, Skateboarding Street, Foto: Monster Energy


Njemu se na podijumu pridružio i Wair, koji je odradio sjajnu vožnju, sa gomilom teških trikova: Frontside noseblunt slide na gap railu, 360 kickflip the bump, frontside bluntslide i frontside feeble down the A-frame rail, nollie frontside noseslide na big railu, ogroman switch heelflip preko seta stepenica i vrlo težak backside nollie kickflip off the deck u quarterpipe, praćen ogromnim frontside boneless off the bank wall, nakon čega je osvojio 86.66 poena i bronzanu medalju.

Podijum Skateboarding street 2016
1. Ryan Decenzo
2. Nyjah Huston
3. Ishod Wair


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :