SAE Institut: Besplatna Jam Inn radionica sa producentima elektronske muzike

Datum objave:07.04.2016

Pročitano:4115 puta

Datum održavanja: 16.04.2016

By:Nina Miloš

Lokacija: SAE Institut

Šesti po redu Dan elektronske muzike Vol. 6 u saradnji sa duom Calavera & Manya održaće se u subotu 16. aprila od 14 časova na SAE Institutu u Beogradu. Ovoga puta prisutni će prisustvovati na "Jam Inn" radionici sa MKDSL, Janom Nemečekom i Subsided

 

Dan elektronske muzike Vol. 6 - Jam Inn radionica


Dan elektronske muzike, koji organizuju predstavnici SAE Instituta u saradnji sa sastavom Calavera & Manya, ima za cilj okupljanje zaljubljenika elektrosnke muzike na jednom mestu, gde svi međusobno mogu da se upoznaju, podele svoja iskustva i znanje o najnovijim trenodvima. "Jam Inn" je “pop-up jam session” događaj stvaranja i live izvedbe elektronske muzike u kom mogu da učestvuju svi zainteresovani, bez obzira na nivo muzičkog predznanja ili predispozicije.

Tehnički “setup” radionice i savremeni softveri omogućuju izražavanje na lak i intuitivan način bez bojazni za greškama tokom improvizacije. Algoritmi kvantizuju harmonije i ritmove, što početnicima odstranjuje prepreke pri želji da se upoznaju sa sintisajzerima i ritam mašinama, ali im takođe daje mogućnost instant kolaboracije sa iskusnijim učesnicima tokom sesije.

Radionica prima četvoro učesnika, na četiri instrumenta, u jednom trenutku. Uz dinamičnu izvedbu (zamena instrumenata i učesnika), svi zainteresovani mogu doći na red da se oprobaju u ulozi učesnika u bendu.

Na radionici svoja iskustva podeliće:

MKDSL: Svoj raznoliki, prepoznatljivi i istovremeno neuhvatljivi opus, Mkdsl gradio je deceniju i po kroz bavljenje di-džejingom, a nakon toga poslednje dve godine posvetio je izvođenju klupske muzike uživo. Autor je brojnih klupskih numera, muzike za filmove, izložbe, pozorišne predstave.

JAN NEMAČEK: Kao jedno od najzanimljivijih mlađih imena klupske elektronske scene izdvaja se Jan Nemeček, rođen 1989. godine u Beogradu. Pored dizajna zvuka, Jan se bavi stvaranjem najrazličitih mutacija elektronske muzike, kombinujući ambijentalnu muziku, IDM i improv. Nemečekovi zvučni radovi strpljivo se razvijaju pod velikim uticajem sub bassa i dub efekata. U zavisnosti od konteksta, njegovi nastupi su klupski live set sa jakim uticajem tehna ili improvizatorni nastup na modularnom sintisajzeru. Jan je nastupao u Nemačkoj, Austriji, Švedskoj, Portugalu, Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj, Bugarskoj i na Kosovu.

SUBSIDED: Subsided je mladi live act projekat nastao 2015. godine iza kojeg stoji Manjane. Pretežno orijentisan na techno, bass, ghetto house zvuk, u svojim setovima cesto ostavlja prostor za improvizaciju, dajuci im odredjenu dozu dinamike i neizvesnosti. Trenutno radi na pripremanju svog prvog albuma pod ovim alijasom, koji ce biti izdat krajem 2016. godine.

Ulaz na Dan otvorenih vrata Vol. 6 je slobodan, ali su prijave obavezne, zbog ograničenog broja mesta: https://belgrade.sae.edu/rs/form/3133


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :