Klub Barutana Beograd

SAE Institut Beograd

Datum objave:14.10.2012

Pročitano:4453 puta

SAE Institut Beograd, deo internacionalne mreže fakulteta iz oblasti kreativno-digitalnih medija, predstavio je trendove iz oblasti audio produkcije, DSLR kinematografije i veb dizajna u okviru Dana otvorenih vrata i radionica, u svojim prostorijama u Čika Ljubinoj 8. Posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa jedinstvenim SAE akademskim programima katedri audio inženjeringa, filmske digitalne produkcije, veba i multimedije i 3D animacije, i da se informišu  o uslovima upisa na akademske studije koji traje do 22. oktobra 2012. Radionice su organizovane u saradnji sa Udruženjem Audio Inženjera Srbije (Srpska studentska sekcija AES) i kompanijom Player International Srbija, a prvi put u Srbiji prezentovani su visokokvalitetni studijski monitori brenda Focal.
 


Andreja Hamović, profesor katedre Digitalna filmska produkcija, održao je predavanje o prednostima produkcije u okviru DSLR formata, sa naglaskom na dokumentarnom filmu i podelio iskustvo o radu na filmu “Biba Struja”, nagrađenom na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BelDocs 2012.  Vladimir Lelićanin, šef katedre za Veb dizajn i multimediju, prezentovao je program Sublime Text 2, tekstualni editor za pisanje kodova, HTML-a ili običnog teksta i posetiocima pribiližio neke od njegovih najnaprednijih mogućnosti. Nenad Petronijević, predavač kursa Produkcija elektronske muzike, održao je radionicu u okviru koje su posetioci mogli da analiziraju i procesiraju pesmu na licu mesta, slušajući Focal SM9, jedne od najboljih studijskih zvučnika na svetu.Dr Grejem Barnfild (Graham Barnfield), gostujući profesor iz Londona, približio je profesionalcima iz industrije kako da nastave školovanje i steknu akademsku diplomu na osnovu radnog iskustva, u okviru programa RPL (Recognition of prior learning).
 
“Dan otvorenih vrata organizujemo sa željom da sve zainteresovane kreativce upoznamo sa specifičnostima i benefitima studiranja na SAE Institutu Beograd. Naši praktični programi obezbeđuju akademsku diplomu (Bachelor of Arts) priznatu u celom svetu, i to za samo dve godine školovanja, a studentima je na raspolaganju najsavremenija oprema za praktičan rad koji čini 70 odsto nastavnog programa. Ovaj dan ujedno predstavlja i poslednji poziv za oktobarski upis na akademske studije, koji traje do 22. oktobra”, ističe šef katedre za Audio inženjering SAE Instituta Beograd, profesor Darko Veličkovski.
 


“Smatramo da je za svakog studenta i profesionalca iz oblasti audija veoma važno da bude u toku sa najnovijim dešavanjima u sferi audio tehnologije i inžinjeringa. Takođe, želeli smo da našim članovima predstavimo jedan od boljih načina za unapređenje njihovih veština, a to je mogućnost sticanja akademske diplome na osnovu radnog iskustva. U tom smislu, partnerstvo sa SAE Institutom Beograd bio je logičan korak, budući da su oni institucija koja prati svetske trendove i pruža najsavremenije obrazovanje iz ove sfere”
, izjavila je Marija Kovačina, predsednik Srpske studentske sekcije i potpredsednik Evropskih studentskih sekcija AES-a.
 
Smešten u samom centru srpske prestonice, SAE Institut Beograd je deo internacionalne mreže fakulteta sa tradicijom dužom od 35 godina, koja obuhvata 54 ogranka širom sveta. SAE Institut Beograd obrazuje buduće profesionalce za poslove u okviru industrije kreativnih-digitalnih medija, nudeći specijalizaciju za audio inženjering, filmsku digitalnu produkciju, veb i multimediju i 3D animaciju. Programi obezbeđuju veliki izbor kurseva, od brzih vikend kurseva i praktičnih specijalizovanih kurseva, do akademskih programa akreditovanih od strane  Middlesex Univerziteta iz Velike Britanije .

Za sve informacije možete kontaktirati: SAE Institute Belgrade
Čika Ljubina 8, tel. +381 (0) 11 2626 632

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :