SAE i SHARE - Otvorena vrata svim kreativcima 26-28. april 2012.

Datum objave:25.04.2012

Pročitano:3004 puta


SAE Institut Beograd, deo međunarodne mreže fakulteta iz oblasti digitalnih medija koje obuhvataju audio inženjering, digitalnu filmsku produkciju, web&multimediju I 3D animaciju, ponosno najavljuje nastavak saradnje i učešće na drugoj po redu SHARE konferenciji koja se održava od 26.-28. aprila 2012. u Beogradu.
 
Ove godine, SHARE konferencija će ponovo okupiti više od dve hiljade aktivista, blogera, injženjera, programera i umetnika iz Srbije i inostranstva, tokom tri dana interesantnih predavanja, radionica i sastanaka u Domu Omladine, kao i u modernim prostorijama SAE Instituta Beograd. Krajem aprila Beograd će ponovo postati epicentar razmene naprednih ideja i znanja iz oblasti društva, tehnologije, Interneta, muzike i novih medija! “Kao obrazovnoj instituciji veoma nam je drago što po drugi put doprinosimo ovom kreativnom događaju razmena ideja i znanja. SAE Institut Beograd, za vreme trajanja SHARE konferencije, otvoriće vrata svim zainteresovanim kreativcima koji žele da unaprede svoje znanje iz oblasti digitalnih medija, a ove godine pripremili smo tri veoma zanimljive radionice !” – ponosno ističe SAE & Share tim.
 
Raspored i opis radionica:
 
Četvrtak 26.4.2012. Vreme: 12-15h
SAE Institut Beograd & Player : Machine & Ableton Live workshop
 
Radionica je zasnovana na upotrebi Ableton Live softvera i Native Instruments Machine Mikro uređaja. Na ovoj radionici će se praviti pesma korišćenjem pomenutih proizvoda sa akcentom na stvaranju muzike sa platežno dostupnim uređajima. Za ovu priliku, u učionice SAE Instituta, postavljamo tipičan home studio, sa ciljem simuliranja uslova pravljenja muzike kod kuće. Pored softvera kao dopuna setup-a koristiće se i MIDI kontroler Vestax VCI 600. Na kraju radionice učesnici će imati priliku da se samostalno oprobaju u pravljenju muzike, kao i da razmene iskustva sa kolegama i profesorima. Radionicu vodi EMP predavač na SAE institutu Nenad Petronijevic - Shoxy.
 
Broj mesta na radionici: 12. Prijave na mail: belgrade@sae.edu
 
Petak 27.4.2012.  Vreme: 12-15h
SAE Institut Beograd DSLR Workshop
 
Svrha ove radionice je da predstavi savremene DSLR fotoaparate kao alat impresivnih mogućnosti, na polju stvaranja fotografija i HD videa; fotografski principi koji su u osnovi ovih aparata, dobijaju novu primenu u beleženju impresivnih video zapisa, i pružaju šansu korisnicima DLSR fotoaparata da iskoriste njihov pun potencijal. Budite deo savremenog digitalnog okruženja, saznajte načine za beleženje audio/vizulenih impresija: kako napraviti sliku ili video kakav zelis, i kako i na koji nacin uciniti da taj fajl postane dostupan siroj javnosti...Radionicu vodi predavač na katedri za film SAE Instituta Beograd: Andreja Hamović.
 
Broj mesta na radionici: 12. Prijave na mail: belgrade@sae.edu
 
Subota 28.4.2012. Vreme: 12-16h
Mile Hund, make your own iOS
 
Radionica će biti kratak uvod u dizajniranje i programiranje muzičkog softvera za mobilne uređaje u kojoj će se koristiti 2 softvera: Pure Data i Xcode. Pure Data nije ograničena na platformu, dok je Xcode ograničen na Mac platforme. Posetioci će naučiti osnove korisćenja oba softvera, što će im kasnije dati mogućunost da se i sami upuste u kreaciju muzičkih aplikacija. U toku radionice učesnici će, takođe, imati priliku da učestvuju u izradi muzičkog instrumenta od početka (Pure Data sound design), pa do kraja (implementacija u iOS i izrada korisničkog interfejsa).
 
Broj mesta na radionici: 16. Prijave na mail: belgrade@sae.edu             
 
Ukoliko uspešno rezervišete svoje mesto, dobićete potvrdni email od SAE tima.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :