SAD SU LEGALNI! –TEA BREAK PROSLAVIO 18. ROĐENDAN

Datum objave:12.12.2019

Pročitano:1092 puta

Datum održavanja: 07.12.2019

By:Simona Kanjevac

Lokacija: Beograd

U subotu, 7.12.2019, u Elektropioniru proslavljeno je punoletstvo domaće punk-rock grupe Tea Break!

 

Foto: Simona Kanjevac

Prostor ovog kluba u Cetijskoj 15, bio je pun gostiju, prijatelja, kolega, porodica i fanova koji su došli da uveličaju 18. rođendan ovog benda. I nakon što su u prvom delu programa nastupili gosti Crveni vetar i Fyn, na bini se pojavljuje i slavljenički tim. Četiri gitare na frontu i čuvar leđa za bubnjevima pokazuju kako se i na dan punoletstva ne napušta onaj buntovni mladalački duh.

 

Foto: Simona Kanjevac

 

Frontmen u jednom momentu progovara:
„Mislim da je u Srbiji veliki uspeh kada postojite preko 10 godina, u našem slučaju 18.”
Program se nastavlja pesmom „Unbroken” sa kojom bend unosi novi talas energije u nastup, a potom slede i druge.

 

Foto: Simona Kanjevac

Nije čest slučaj, mada smo viđali u ova dva meseca prepuna muzičkih jubileja, da se u prvim ili poslednjim redovima nalaze najmlađi slušaoci ovog muzičkog pravca. Nekoliko dece, tik uz binu, doživljavalo je nastup ove grupe. Činilo se da više razmišljaju o „čudu na sceni”, slušaju i tek ponekad zaigraju. Muzika Tea Break-a i jeste pogodna za prve svirke jer je puna dečačke energije, melodična sa dobrim ritmom. Keve, ćalci, bravo za izbor, a nadamo se da će jednog dana i ta deca oplemeniti stablo domaće punk-rock scene!

 

Foto: Simona Kanjevac

 

„Ima jedna stvar koju nismo svirali jako dugo”, oglasio se Igor, „Posvetićemo je nekima iz publike. Pesma se zove – Absolute End!”
Još jedna najava, nešto specifičnija sledi vrlo ubrzo:
„Ja bih ovu pesmu posvetio jednom našem drugaru koji je upravo otišao za Ameriku, i zato nije mogao da bude večeras ovde!” nakon čega pali poznata stvar, „Life Injection”.

 

Foto: Simona Kanjevac

Pred kraj proslave najavljen je i na scenu izlazi Miloš Tibia, a potom sledi i zajedničko izvođenje pesme „Can't Change The World”. Crveni kačket i držanje mikrofona u rep maniru ponovo je vratilo sećanje na davno izašlu pesmu koja na Youtube kanalu ima preko 4.000 pregleda.

 

Foto: Simona Kanjevac

Ovaj datum značajan kao prelazak članova Tea Break-a iz mlađih u starije muzičke adolescente, privodi se kraju. Igor poziva sve koji vole Tea Break da se priključe na sceni. U višeglasju se izvodi „The Sign”. E tu se stvara prava gužvancija, vlada mala, ali odabrana euforija, pevanje i po nekoliko glava za jednim mikrofonom, selfie-ranje, zagrljaji i izdizanje fanova ka instalacijama. Energična masa i svetlo izgledaju kao prikaze koje su stari majstori beležili u glini, a mi smo pokušali da odgovorimo fotografijom. Eskalacija euforije je uspešno i onkočana.

 

Foto: Simona Kanjevac

Celokupan nastup Tea Break-a ide u prilog tome da se dečačka energija ne sme zaboraviti čak ni na dan u kome se slavi punoletstvo. Pesmom „Killing Words” završava se proslava 18. rođendana ovog punk-rock benda iz Beograda, njihove simbolične „mature”, one tokom koje su pokazali kako se stvara, peva, skače i slavi, a dali primer ovim generacijama!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :