Rundek i Ekipa prvi put sviraju u Botaničkoj bašti!

Datum objave:09.07.2021

Pročitano:1114 puta

Datum održavanja: 23.08.2021 - 24.08.2021

Lokacija: Beograd

Darko Rundek i njegova Ekipa nakon dve i po godine pauze vraćaju se u Beograd 23. i 24. avgusta koncertima u Botaničkoj bašti Jevremovac, jednom od najlepših gradskih prostora na otvorenom, gde će promovisati aktuelni album "Brisani prostor".

 

Foto: Vlasta Prohaska


Botanička bašta je dragulj Beograda sa preko 1300 vrsta bilja u otvorenom prostoru, od kojih treba istaći stare brestove, impozantna stabla kavakaskih zelkova, gorostasne hrastove lužnjake, prastare vrste sekvoja, žbunove Himalajskog biberovca i divne primerke Pančićeve omorike. A stihovi pesme "Biljka raste", sa "Brisanog prostora" Rundeka i Ekipe, u jednom trenutku kažu: "Čitav sam život žudio biti jablan, biti čempres".

Jedinstveni "Jevremovac" je, dakle, savršeno novo mesto za koncertni susret sa Rundekom, jednim od ekološki najs(a)vesnijih muzičara regiona i šire, koji neprekidno javno upozorava na brojne oblike uništavanja prirode, zalaže se za vegetarijansku ishranu i bori se protiv upotrebe plastičnih kesa, seče drveća i uništavanja planinskih reka izgradnjom mini hidrocentrala.

U tom duhu, na koncertu Rundeka & Ekipe u Botaničkoj bašti neće biti jednokratnih plastičnih čaša, već će za piće služiti samo trajne plastične čaše, običaj uspešno ustanovljen na prethodnom koncertnom druženju sa Beograđanima tokom manifestacije "Dani Darka Rundeka" u Domu omladine Beograda početkom 2019. godine. Čaše će biti deljene na ulazu na koncert i biće poklon svakom posetiocu.

"Brisani prostor" Rundeka & Ekipe, sastavljen od dva CD EP-a sa po pet snažnih pesama, prvi je album posle Haustora na kom se pored Darkovih pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora, ovaj put basiste Roka Crnića (Porto Morto). Sa "Brisanog prostora" (2020 Menart i Long Play) do sada su skinuti singlovi "Unutarnji glas", "Tko su svi ti ljudi", "Mila" i Voljeti stvarno",
Iz regionalne kritike treba izdvojiti Hrvoja Horvata (Večernji list) koji kaže da je to "album godine, i to ne samo ove godine, nego godina", portal Ravnododna.com mu daje ocenu devet, Balkanrock.com ističe da je to "sjajan i zreo album", dok je za Dušana Majkića iz O radija "sigurno jedno od najboljih Rundekovih izdanja još od albuma 'Ruke'".

U Botaničkoj bašti nas 23. i 24. avgusta s početkom od 19.30 časova očekuju Darko, Roko, trubač Igor Pavlica, saksofonistkinja Ana Kovačić, bubnjar Silvio Bočić i perkusionista Miro Manojlović.


Ulaznice po ceni od 2.000 dinara se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima sistema Tickets kao i na sajtu www.tickets.rs

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :