ROSENKREUTZ: Rock na poseban način serviran publici!

Datum objave:22.06.2016

Pročitano:3180 puta

By:Milan B. Popović

ROSENKREUTZ CD NE VOLIM NIKOME DA GLEDAM U LEĐA / ITMM


Koliko mnogo, koliko mnogo ruža želiš da ti dam - upravo ovako, ali ne patetično, već pompezno i energično peva Momčilo Moča Grujičić u istoimenoj pesmi koja u svom muzičkom zaleđu poseduje stari i proslevljeni američki hard rock zvuk. U donekle džez/bluz/rok maniru, u pesmi „Jugoslovenka“, opet, vokalno ubistveno jako Momčilo Moča Grujičić peva- Kada voli, kada ljubi, na strast miriše / kada voli kada ljubi, noć u vatri budi – Jugoslovenka. Na ovom vanserijskom CD ostvarenju nalazi se ukupno devet pesama , plus jedna pesma bonus – Aint just like a woman.

 

ROSENKREUTZ CD NE VOLIM NIKOME DA GLEDAM U LEĐA / ITMM
 

Svakako je prvi od muzičkih dijamanata na ovoj CD disketi pesma „Sećanje na starog prijatelja“. To je jedna transcendentalna numera, kakvih na ovom ostvarenju ima još nekoliko. Ima dana kad sam nešto kao sam / kroz pamet prolaze mi sećanja hej, daleko sam otišao, sitniji sati već su, već su tu, odjednom trgnem se u strasti, na nebu utrkuju se munje , znam doščlo je vreme, živi to što nestalo je / sećanje na starog prijatelja – ona iskreno peva. Slušam neke tvoje stare ploče, pevam neke svoje nove pesmne, i nadam se da sada niko neće sada doći, pokucati na vrata i pozvoniti, živim baš ovaj tren.... nastavlja ona u svom liričkom tkanju i tekstualnom ključu.


Najbuntovnija i najprogresivnija je pesma, verovali ili ne, peta redna pesma na CD-u „Sex, strast“: Kradljivci duša, nakupci mladosti, prodavci bola, pilula i droga, misliš da je alkohol život tvoj, zar ne vidiš da je to samo njihov fol, da bi nastavili u stilu: “ Huškači straha, tvorci granica, velečasni popovi i ostali snobovi, svi ste vi, svi ste vi, kradljivci duša, svi ste vi prodavci bola / Sex i strast, živi život svoj – poručuju oni.


Bend „Rosenkreutz“ čine Momčilo Bajac (bas gitara), Saša Pejak (gitara), Zoran Tiragić (gitara), Vladan Čohadžić za setom bubnjeva, Stevan Zahorjević (gitara), Branko Badžić (vokal na bonus pesmi) i Momčilo Moča Grujičić (vokali na svih prvih devet pesama). Sve pesme su autorsko delo grupe Rozenkreutz osim „Aint just like a woman“ (Geordie). Tako barem stoji na knjižici ovog CD-a.


Mislim da je krucijalni momenat zapravo deveta pesma po redu . Ona se zove „I to je kraj“ i nju ostavljam slušalačkom auditorijumu da je otkrije sam. Vredi, u svakom slučaju i smislu. Bend vredan svake pohvale i podrške!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :