Barutana klub Beograd

Roots Manuva, Horace Andy, Dawn Penn i niz vokala pridružuju se Outlook Orkestru u pulskoj Areni

Datum objave:28.04.2017

Pročitano:3066 puta

Datum održavanja: 06.09.2017

Lokacija: Pula

Nakon hvaljenih i rasprodanih premijernih nastupa u Londonu i Bristolu, eklektični 20-člani Outlook Orkestar svoju muzičku magiju doneće i u pulsku Arenu, na otvaranje 10. Outlook festivala. U sredu 6. septembra, uz nastupe grime ikone Dizzee Rascala i majstora trip-hopa DJ Shadowa, orkestar oformljen povodom velikog jubileja festivala, u 100 minuta odsviraće obrade hitova s plesnih podijuma i sound systema širom sveta. Najbolji britanski instrumentalisti ovom su prilikom pozvali i članove Zagrebačke filharmonije. Živoj instrumentalnoj pratnji, na mikrofonima će se pridružiti neki od najvećih vokala i MC-ja iz sveta hiphopa, grimea, reggaea, garagea, drum and bassa i dubstepa poput Horace Andya, Roots Manuve, Dawn Penn, Congo Nattya, Pharoahe Moncha i mnogih drugih.

 

Roots Manuva

 

Roots Manuva, trenutno jedna od najzanimljivijih muzičkih snaga u Velikoj Britaniji i headliner festivala koji će nastupiti i na tvrđavi Punta Christo, rado je prihvatio poziv Orkestra da otvori veliko slavlje u Areni. Prepoznatljiv vokal Horace Andyja, stalnog saradnika Massive Attacka, opet ćemo slušati u Areni nakon prošlogodišnjeg sjajnog otvaranja Dimensions festivala. Kao gošća Outlook festivala, stiže reggae kraljica - Dawn Penn. Poznata po svom hitu You Don't Love Me (No No No) sa svojih 65 godina i dalje oduševljava energijom i glasom. Pharoahe Monch, nominovan za Grammyja već je dve decenije na čelu lirskih inovacija u repu, a u Pulu dolazi direktno iz rodnog Njujorka. Mikrofona će se uhvatiti i Loyle Carner, nova britanska hip hop nada. Uz njih nastupiće i kralj junglea Congo Natty, veterani grimea Newham Generals i Flowdan, drum and bass princeza mekanog vokala Ruby Wood. Pred publikom u Areni velike hitove bass sveta izneće još i Nãnci i Phoebe, Killa P, Akala, Foreign Beggars, Jehst, Jenna G, MC Jila (Gentleman's Dub Club).

Outlook Orkestar čine neki od najpoznatijih britanskih muzičara, uključujući dva bubnjara te proširenu ritam sekciju, veliku gudačku i duvačku sekciju. Orkestru će se na pozornici Arene pridružiti članovi Zagrebačke filharmonije, jednog od najboljih simfonijskih orkestara u Zagrebu i Hrvatskoj s tradicijom dužom od 140 godina. Orkestrom će dirigovati nagrađivani dirigent Tommy Evans, pokretačka snaga iza bendova Submotion Orchestra i Gentleman's Dub Club. Legendarni producenti Adrian Sherwood i Mad Proffesor "začiniće" muziku svojim živim dub miksom i efektima.

 

 

Veliko slavlje prve dekade Outlook festivala nastavlja se na tvrđavi Punta Christo do 10. septembra, uz najveća imena iz sveta dubstep, jungle, dub, drum and bass, hip-hop muzike, a britansko-hrvatska organizacija festivala upravo je primila još jedno priznanje svog rada. Naime, sledeće nedelje Outlook festival primiće Posebno priznanje Gradonačelnika Pule za osobite doprinose i postignuća značajna za razvitak i ugled Grada Pule, tačnije za deset godina održavanja najvećeg evropskog festivala bass muzike i soundsystem kulture te snažnog uticaja na privredni i kulturni razvoj grada Pule kao prepoznatljive evropske festivalske meke.

U Ljubljani je nedavno krenulo veliko regionalno zagrevanje za Outlook festival, a nastavlja se 13. juna u Novom Sadu u Borisovom Ateljeu u organizaciji Extra Bass ekipe. Na launch partyju nastupaju Rahmanee, Euphorics, Subview (PROGRAM) i Double B (Baseline Crew).

Regionalne festivalske ulaznice po ceni od 660kn i ulaznice za Outlook Arenu po ceni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema i na prodajnim mestima širom zemlje.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :