Roll the Drums: Lenzman u klubu DOT

Datum objave:12.10.2016

Pročitano:5092 puta

Datum održavanja: 14.10.2016

By:Nadežda Ivanović

Lokacija: DOT

Roll the Drums ekipa u petak 14. oktobra u klub DOT dovodi čuvenog Lenzmana. 

 

Oduvek dosledan sebi, nikada povučen masom i trendovima, Lenzman nastavlja da ističe svoje prednosti – oštro uho za semplove. Ovaj muzičar bez premca svojim konstantnim radom sa pevačima i kolegama muzičarima dokazuje svoju ljubav i predanost zvuku, gruvu i idejama. Njegov pristup muzici nailazi na odobrenje i podršku fanova, vršnjaka, velikih i andergraund etiketa podjednako.

 

Roll the Drums


Nakon objavljivanja svog nezaboravnog debi albuma „Looking at the satrs“ iz 2014. godine, Lenzman je nedavno objavio i svoj najnoviji projekat za Metalheadz – The Golden Age EP propraćen dobrim kritikama i gromoglasnim odobravanjem javnosti. Veoma lični projekat reflektuje Hip Hop, Džez i Soul uticaje i ovekovečuje kompetentnu saradnju sa dva izuzetna vokala: Dan Stezo i Steo.

Prebukiranog rasporeda Lenzman se može videti kako nastupa na prestižnim festivalima i klubovima od Londona do Bogote i nazad. Umetnik koji se nikada nije plašio da ostavi srce za DJ pultom, nastavlja da gura svoj jedinstveni brend u Dram n bassu.
Lenzman će u Beogradu nastupiti uz em-sija ja Dana Steza, momka koji je pravi lirički genije, a kaže da inspiraciju pronalazi u hip-hopu ranih 90-ih.


Domaću podršku ovom neprikosnovenom umetniku pružiće Roll the Drums ekipa, organizacija koja se bavi održavanjem likvid dnb zvuka u Beogradu i Srbiji. Kroz produkciju, žurke, mikseve i radio emisije šire svoj uticaj ovog zaraznog zvuka.
U petak će ih predstavljati:


Nikola Stanković (DŽONIDŽA) di-džejingom se bavi pet godina i može se pohvaliti velikim brojem nastupa, kako u organizaciji i promociji muzičkih događaja u našem glavnom gradu, tako i na gostovanjima širom Srbije. Prepoznatljiv je po tehnici brzog miksa, a stil mu se ogleda u kombinaciji likvidnih Soul & Jazz rolera i tvrdih, minimalnijih traka sa melodičnom bas linijom. Svoje setove tematski prilagođava žurci, te se u njima mogu provući još i Jungle, Halfstep, Footwork... Nastupao sa većinom dj/producenata iz Srbije, a dekove je delio i sa stranim imenima poput: Roni Size, Audio, Lenzman, Amoss, High Roll, Pythius, Mc Dynamite, Mc Kryptomedic, Mc King Kwa Zulu... Početkom 2015. godine upoznaje em-sija Don Dadu sa kojim započinje projekat Roll the Drums.


Dragutin Čulić (Don Dada) em-si, producent i muzičar. Od 2000. godine aktivno učestvuje na hip-hop i drum'n'bass sceni. Član 3polis Tribea (hip hop kolektiva iz Valjeva) i JC ekipe. Energičan nastup precizne rime i uvek zanimljivi fristajlovi su ono po čemu se izdvaja od ostatka domacih em-sijeva. Don Dada obećava zagarantovan show i brdo pozitivne energije.


Ovaj dvojac koji opasno podigne atmosferu na densfloru, gde god da se nađu, uveliko radi na svom prvom EP-u koji je najavljen za novembar ove godine.


Rim Runner počinje da vrti 2005. godine kao deo Dready Against Babylon soundsystema. U proteklih 10 godina radi kao di-džej, live performer i producent pod različitim imenima, kombinujući dub, reggae, breaks, dnb, jungle. Kao producent je izdao preko 20 autorskih traka i remixa za M.A.S.T, D.A.B. i DigitaLab. Sprema opasan jungle set, kao i gomila novih isproduciranih traka.


DJ Bitz je kao zaljubljenik u ploče krenuo da se bavi di-džejingom 2007. godine. Za vreme svoje karijere nastupao je sa svim poznatijim domaćim di-džejevima i mnogim stranim poput LTJ, Lenzman, Spectrasoul, Icicle, a osim u Srbiji nastupao je još u Sloveniji, Bugarskoj, Makedoniji.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :