Roger Waters

Datum objave:12.11.2012

Pročitano:2887 puta

RODŽER VOTERS SE TRIJUMFALNO VRAĆA U EVROPU 2013. GODINE
SA SVOJIM GENIJALNIM ČULNO I VIZUELNIM  REMEK DELOM: “THE WALL”
01.09.2013. UŠĆE, BEOGRAD

Rodžer Voters, kompozitor, tekstopisac i koosnivač kultnog benda Pink Floyd, najavljuje povratak svoje legendarne produkcije “The Wall” u Evropu 2013. godine. Ovo audio- vizuelno remek delo o otuđenju i transformaciji biće izvedeno u celini sa bendom i jedinstvenom umetničkom produkcijom. “The Wall” je do sada prikazan 192 puta širom sveta pred više od 3.3 miliona obožavaoca čime se našao među najuspešnijim turnejama u istoriji roka.
 


Turneja 2013. obuhvatiće 18 nastupa na otvorenom ili stadionskom prostoru, među kojima su i legendarna mesta poput Rome Olympic stadiona, Amsterdamske arene i Berlin Olympic stadiona, i naravno, beogradsko UŠĆE, 1. septembra 2013!
 
Ulaznice će od ponedeljka, 12. novembra biti dostupne u pretprodaji za fanove preko zvaničnog sajta www.rogerwaters.com. U redovnoj prodaji po cenama od: parter 4500, fan pit 5500 i tribine 7500 dinara biće u prodaji od 16. novembra na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Shopping centra kao i putem sajtova: www.kombankaarena.com, www.eventim.rs.
 
Za velike prostore na otvorenom Rodžer Voters je redizajnirao i podigao šou “The Wall” na još viši nivo, kreiravši vrhunski događaj sa jedinstvenim doživljajem za publiku bez obzira odakle se gleda i stvarajući produkciju koja prevazilazi sve do sada već viđeno.
 
Povodom nove evropske turneje, Rodžer Voters je izjavio – “Jako mi je drago što ćemo The Wall ponovo doneti u Evropu. Biće nam veoma zabavno. Preradio sam koncert kako bismo ga izneli na otvoreno. Stvarno je dobar. Još je pokretljiviji, dramatičniji i uzbudljiviji od nastupa za arene. Morao sam ponovo sve da razradim zbog stadiona, odnosno otvorenih prostora. Ovakav šou nije mogao biti stvoren pre 40 godina. Tada nismo mogli da ispunimo toliki prostor nudeći adekvatno emotivno, muzičko i scensko zadovoljstvo. Tehnologija se promenila, i sad je to moguće.”


 
Voters je 2010. godine ponovo oživeo svoju kultnu scensku produkciju “The Wall” sa savremenom tehnologijom i specijalnim efektima prikazujući je pred publikom širom sveta i postavljajući nove rekorde u broju rasprodatih turneja ali i uzastopnih nastupa na istom prostoru, kao što su devet prodatih predstava na River Plate stadionu u Buenos Airesu, Argentina. “The Wall” je i dalje jedan od najuticajnijih albuma u istoriji  pop kulture koji je povezao mnoge generacije muzičkih fanova.
 
Pre 2010, “The Wall” produkcija je bila suviše glomazna da bi krenula na turneje, ali izgradnja savremenih arena i poboljšanja u tehničkom prenosu, razrešile su ovaj problem. Voters je osavremenio izgled i atmosferu šoua kako bi bio siguran da zadivljujuća scenska ekstravagancija koja je “The Wall” i učinila legendarnim i dalje inspiriše nove generacije svojim veličanstvenim prikazima i čulnim spektaklom od kog vam zastaje dah. Originalna produkcija “The Wall” iz 1980. godine izvedena je u celosti samo 29 puta tokom Pink Floyd turneje u cilju promovisanja albuma, i jednom u Berlinu na proslavi pada Berlinskog zida.
 
“Najbolji šou u Arenama ikada. Tačka.” – New York Post
“The Wall uživo je savršen. Svako treba da ga doživi bar jednom.” – Philadelphia Inquirer
“Odzvanja još snažnije nego pre” – The Independent
“The Wall je trijumf mogućnosti i ambicija...vrhunski rokenrol.” The Times, London
“Računajte da ćete dobiti dosta muzike za svoje pare” – The Telegraph
 “Ne možete ostati ravnodušni pred ovim čulnim iskustvom” – The Guardian

Rodžer Voters predstaviće novu turneju na svoj sajtu www.RogerWaters.com i www.Facebook.com/rogerwaters u četvrtak, 15. novembra od 12.30 po UK vremenu.  
 
THE WALL – EVROPSKA TURNEJA, DATUMI U 2013
 
JULY
Saturday 20                   WERCHTER FESTIVAL SITE
Tuesday 23                    SPLIT POLJUD STADIUM
Friday 26                        PADOVA EUGANEO STADIUM
Sunday 28                     ROME OLYMPIC STADIUM

AUGUST
Wednesday 7                 PRAGUE SYNOT TIP STADIUM (SLAVIA)
Friday 9                          FRANKFURT COMMERZBANK ARENA
Sunday 11                     COPENHAGEN PARKEN STADIUM
Wednesday 14               OSLO TELENOR ARENA
Thursday 15                   OSLO TELENOR ARENA
Saturday 17                   GOTHENBURG ULLEVI STADIUM
Tuesday 20                    WARSAW NARODOWY STADIUM
Friday 23                        VIENNA DONAUINSEL
Sunday 25                     BUDAPEST PUSKAS FERENC STADIUM
Wednesday 28               BUCHAREST PIATA CONSITUTIEI
Friday 30                       SOFIA VASIL LEVSKI STADIUM

SEPTEMBER
Sunday 1                       BELGRADE USCE PARK
Wednesday 4                BERLIN OLYMPIC STADIUM
Friday 6                         DUSSELDORF ESPRIT ARENA
Sunday 8                      AMSTERDAM ARENA
Wednesday 18               DUBLIN AVIVA STADIUM
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :