ROCK MOMENTI 2: Izložba koncertnih rok fotografija gostuje u Čačku

Datum objave:16.08.2015

Pročitano:4676 puta

Datum održavanja: 18.08.2015 - 04.09.2015

Lokacija: Likovni salon, Dom kulture Čačak

“ROCK MOMENTI 2”
AUTORI: Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković sa prijateljima –
Raša Milojević, Zoran Mojsin, Nemanja Đorđević i Miloš Milojević

Izložba koncertnih rok fotografija
18. 8. – 4. 9. 2015.
Likovni salon
Dom kulture Čačak
Trg ustanka 2-6, Čačak
otvaranje izlozbe u utorak 18. avgusta u 20h

Autorski dvojac Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković sa kolegama rok fotografima će se, posle niza održanih uspešnih izložbi, predstaviti i publici u Likovnom salonu Doma kulture Čačak. Njih dvoje su zajedno sa kolegama od 2007. godine do sada organizovali petnaest izložbi pod nazivom “Rock momenti”, i to pet izložbi u Beogradu i deset izložbi širom republike Srbije kao i u zemljama regiona.

 

ROCK MOMENTI 2: Izložba koncertnih rok fotografija gostuje u Čačku


Posle dugogodišnjeg rada, prevashodno baziranog na entuzijazmu, dobijenih nagrada na polju rok fotografije, više uspešnih izložbi projekta ROCK MOMENTI širom Srbije i bivše Jugoslavije, Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković, u fotografiji prevashodno opredeljeni za dokumentovanje rok koncerata, 2013. godine odlučuju se za saradnju sa autorima rok fotografije različitih generacija iz različitih gradova Srbije. Fotografi Zoran Mojsin (EFIAP) - Bor; Miloš Milojević (FSS1) – Zaječar; Nemanja Đorđević (urednik fotografije na internet portalu www.balkanrock.com) - Vranje; Raša Milojević (MF FSS / EFIAP/b / EsFIAP) – Zaječar su svojim angažmanom kroz izložbenu aktivnost proteklih nekoliko godina doprineli održanju i razvoju tog fotografskog žanra u Srbiji. Posle uspešne saradnje i organizovanog mnoštva izložbi izložbi Rok Momenti, kao i angažmana u žiriranju Međunarodnog salona fotografije Rock 2015, na kome su učestvovali autori iz preko 50 zemalja sveta, a koji je održan u okviru Gitarijade Visual u Zaječaru, ROCK MOMENTI završavaju ovogodišnju izložbenu turneju u Čačku.

 

ROCK MOMENTI: Stanislav Milojkovic REPETITOR

ROCK MOMENTI: Stanislav Milojkovic REPETITOR


“Rokenrol je najveća kulturna revolucija dvadesetog veka, muzička i društvena pojava koja je od svog nastanka pedesetih godina pa do kraja prošlog veka bila dominantna struja u kulturi mladih i u društvu. Kroz vizuelni jezik koji je pratio rokenrol i zajedno sa njim se i razvijao, rokenrol je uticao na probijanje barijera, širenje ideja, menjanje društvenih shvatanja i sveta. Rok fotografija je dokument o idealima, o svetu, različitim shvatanjima, tendencijama, raznolikosti među ljudima, toleranciji i širini duha. Upravo kroz dokumentovanje javnih nastupa različitih i raznovrsnih autora iz sveta rok muzike, želimo da prikažemo i da potvrdimo postojanje malog parčeta slobode i boljeg sveta.“ Anamarija Vartabedijan
Predgovor katalogu izložbe ROK MOMENTI 2015.

 

„ROCK MOMENTI - OTRGNUTO OD ZABORAVA“
Na fotografijama ovde prisutne šestočlane grupacije okupljene pod zajedničkim imenom “ROCK MOMENTI” sveprisutni rokenrol dokument je vrlo lagano prešao u umetnički pristup. Na postavljenoj izložbi prikazan je deo kako lične tako i kolektivne istorije, a nadasve istorije rokenrola, koji uprkos raznim udarcima ispod pleksusa izdržava sva tmurna previranja i smicalice. Poetika čak šest prisutnih autora je evidentno različita. Upravo je to lepota ove postavke kao i same muzike koju autori prikazuju. Upravo to je i ta nesputana sloboda koju Rokenrol kao umetnost ume da pruži, onima koji shvataju. Zato, posmatrajte ove fotografije, možda ćete se setiti nečega, nekih radosnih detalja iz života, ali svakako ih zapamtite i nemojte zaboraviti da Vam sutra ne bi isto pričali… ROCK MOMENTI otrgnuti od zaborava…
David Vartabedijan

ROCK MOMENTI 2007 – 2015. Anamarija i Stanislav sa kolegama


2007. New Moment Galerija Ideja, Beograd (sa Aleksandrom Zecom)
2007. VIVA LA POLA! Summer revolution rock festival! Pula – Hrvatska (sa Aleksandrom Zecom)
2007. String Festival, Galerija otvorenog univerziteta u Subotici (sa Aleksandrom Zecom)
2008. ROK MOMENTI – LIVE@ SKC, Galerija SKC, Beograd (sa Aleksandrom Zecom)
2008. Nektar Demofest, Galerija Doma omladine, Banja Luka, BIH (sa Aleksandrom Zecom)
2008. Belgrade Beer Fest (sa Aleksandrom Zecom)
2014. Dom omladine Beograda (projekat Rock momenti 2014. šest autora)
2014. Dom kulture Knjaževac (sa Rašom Milojevićem)
2014. Narodni muzej Zaječar (sa Milošem Milojevićem)
2014. Muzej Metalurgije i rudarstva Bor (sa Zoranom Mojsinom)
2014. Galerija Narodnog muzeja Vranje. (sa Nemanjom Đorđevićem)
2015. Galerija SKC Beograd (projekat Rock momenti 2015. šest autora)
2015. Radul Begov konak, Zaječar – Nemanja Đorđević, Raša Milojević i Zoran Mojsin
2015. Klub “Tribina mladih” Kullturni centar Novog Sada – samostalna izložba Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković
2015. Gradska galerija Požega, samostalna izložba Anamarija i Stanislav

BIOGRAFIJE AUTORA IZLOŽBE:


Anamarija Vartabedijan
Rođena 1974. godine u Beogradu, magistar umetnosti, FLU, Beograd. Slikar, grafički dizajner, fotograf i predavač (VŠSS Beogradska politehnika), do sada je priredila 35 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, učestvovala na preko 80 grupnih izložbi kao i na 18 izložbi porodice Vartabedijan. Dobitnik je više nagrada iz oblasti likovne i primenjene umetnosti. U proteklih deset godina je fotografisala preko trista koncerata i svirki u regionu i sarađivala je sa mnogim bendovima, muzičkim listovima i internet portalima. Urednik je fotografije na www.davidsubrock.com. U toku 2014 - 2015. godine objavljivala je rok fotografije u okviru Hit strane Politikinog zabavnika. Pokretač je projekta Rock Momenti.
Stanislav Milojković Rođen 1966. godine u Beogradu. Fotograf i urednik fotografije u beogradskom listu ”Danas”. Već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol koncertima. Sarađivao je sa omladinskom štampom širom nekadašnje Jugoslavije, sa većinom internet portala, kao i sa mnogim muzičkim grupama čije omote i potpisuje. U toku 2014. i 2015. godine njegove fotografije su objavljivane u okviru Hit strane Politikinog zabavnika. Imao je preko dvadeset i pet samostalnih izložbi fotografija. Dobitnik je Gran Prija-a na Međunarodnoj izložbi rok fotografije "Gitarijada 2007" u Zaječaru.

Radojca Raša Milojević
, MF FSS / EFIAP/b / EsFIAP, (1961. Zaječar) Profesionalni je fotograf i vlasnik foto studija KOLOR 202 u Zaječaru. Predsednik je Foto Kluba 202 u Zaječaru.
Priredio je 34 samostalne izložbe fotografija (8 tema) u gradovima širom Srbije, kao i u Ohridu, Sofiji i Kritu. Učestvovao je na preko trista grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je preko pedeset nagrada i pohvala na međunarodnim i domaćim izložbama fotografije. Od 2005-2013. organizuje devet međunarodnih izložbi rok fotografije „ROK“ u Zaječaru.

 

Zoran Mojsin, EFIAP, (1971. Titovo Užice) U fotografiji se posebno interesuje za rok fotografiju i studijski akt. Učestvovao je na mnogim grupnim međunarodnim izložbama održanim širom sveta kao i na domaćim međunarodnim izložbama. Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja za fotografiju. U cilju prezentacije svetske fotografije u Boru pokreće dve izložbe fotografija, 2008. godine izložbu „Bor“, a 2010. „Čovek i rad“ koje imaju najveće svetske patronate. Osnivač je i predsednik foto kluba Bor - www.photoclub-bor.com.
Nemanja Đorđević (1985. Vranje) foto-reporter internet magazina „Balkanrok“ kao i hrvatskog „SoundGardian-a“. Pored socijalne i lajf fotografije posebno ga privlači i rok fotografija, kojom se intezivno bavi od 2005. godine. Priredio je osam samostalnih izložbi fotografija i učestvovao na preko deset grupnih izložbi. U novembru 2013. godine dobija nagradu za najbolju koncertnu fotografiju, Kancelarija za mlade Subotica. 2009. godine od EXIT-ovog foto tima dobija nagradu za najbolju fotografiju festivala. Sarađuje sa mnogim dnevnim listovima u Srbiji i regionu i sa raznim muzičkim festivalima.

 

Miloš Milojević (1989. Zaječar) Profesionalni fotograf. Diplomirao je 2012. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, smer turizmologija i iste godine upisuje master studije na kojima je sada apsolvent. Od od srednjoškolskih dana počinje da fotografiše zaječarsku Gitarijadu na kojoj se zainteresovao za rok fotografiju. Najviše ga privlači life i street fotografija kao i eksperimentalna fotografija. Od 2013. učestvuje na međunarodnim foto konkursima I izložbama. Jedan je od osnivača foto kluba “202” iz Zaječara, su-organizator je svih međunarodnih izložbi tog kluba. Samostalna izložba - Narodni muzej Zaječar 2014. godine.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :