Riverside blues summit i Rock Fest 2013 u Pančevu

Datum objave:07.12.2013

Pročitano:3043 puta

Datum održavanja: 13.12.2013 - 14.12.2013

Lokacija: Dom Omladine, Pančevo

Posle višegodišnje pauze, bluz se vraća u grad Pančevo na velika vrata!

elemental

Nakon dve izuzetno uspešne bluz večeri na pančevačkom „Rock Fest-u“, Dom omladine Pančevo je odlučio je da od ove godine pokrene novu manifestaciju – „Riverside blues summit“. Program festivala pružiće pregled aktuelne evropske bluz scene uz podršku velikana domaćeg bluza, a publici će se ove godine predstaviti: Clay Windham, grupa „Blue Family“ i Paolo Mizzau sa grupom „The Doctor Love Band“. Festival bluza će se održati u petak, 13. decembra. Ulaz je slobodan.
Odmah sledeće večeri, 14. decembra od 21 čas održava se „Rock Fest 2013“, kada će nastupiti sastavi „Elemental“ i „Iskaz“. Oba sastava promovišu svoje nove albume, uz brojne goste: Marčelo i Filteri, Struka, Kojot („Eyesburn“). Cena ulaznice je 300 dinara u pretprodaji, na dan koncerta 500.

O učesnicima „Riverside blues summit-a“

CLAY WINDHAM

Rođen u jugoistočnom Teksasu, Klej Vindhem je započeo svoju muzičku karijeru kao tinejdžer svirajuži bas gitaru u barovima na obali zaliva. krajem 70-ih, Ostin je bio jedan od najvažnijih muzičkih gradova u zemlji – „The Fabulous Thunderbirds“, Stivi Rej Von i mnogi drugi su potekli upravo iz tog teksaškog grada.

Claz Windham

BLUE FAMILY

Grupa „Blue Family“ od samog nastanka izvodi poseban stil bluza - poznat kao džamp bluz. To je muzika za igranje, koju su veliki sastavi svirali pedesetih godina. Snimili su album prvenac 2002. godine, pod nazivom „Here Comes the Blues” a numera „Good Morning Little Schoolgirl” bila je nedeljama na prvom mestu jedne danske radio-stanice. Održavaju oko 150 koncerata godišnje sa akcentom na evropskim bluz i džez festivalima.

PAOLO MIZZAU AND THE DOCTOR LOVE BAND

Paolo Mizzau se na bluz sceni nalazi od 1973. godine. Od 1995. sa bendom „The Doctor Love Band“ izvodi džamp bluz zapadne obale i do sada sa njima beleži nekoliko izdanja. Kao uzora navodi besmrtnog bluz harmonikaša – Vilijam Klarka.

Program možete pogledati na zvaničnom sajtu: http://www.domomladinepancevo.rs/riverside-blues-summit/

O učesnicima „Rock Fest-a 2013.“

ELEMENTAL
Tri godine nakon što su publici predstavili svoj posljednji album „Vertigo“ kojeg je obožavala i publika i kritika, “Elemental” javnosti napokon otkriva svoj novi, šesti album – „U Redu Je“. Od novih dvanaest pjesama svaka ima svoju priču koja slušatelje uvlači u novi svet. Instrumentalno i tekstualno zreliji nego ikada, “Elemental” osvešćuje u socijalno i politički angažiranim pesmama, ali i progovara o pričama malih ljudi i običnim životima i osećanjima. Album je zaokružena celina s pozitivnom porukom u naslovu – „U Redu Je“ jer nam svima u ova vremena treba malo pozitivne energije.
ISKAZ

Dve godine nakon poslednjeg izdanja “Kritična Masa Vol.1 – Eros”, bend promoviše svoj četvrti studijski album pod imenom “Tanatos –Kritična Masa Vol.2”. Iako predstavljen kao četvrti album, “Tanatos” sa prethodnim izdanjem “Eros” tematski čini celinu nazvanu “Kritična Masa” i vođen je pitanjima postojanja čoveka, njegovog delovanja i duhovnog dualiteta koji svako od nas poseduje.

Bend odlikuje uspešna saradnja sa muzičarima iz zemlje i regiona, tako da će se i na ovom izdanju naći brojni gosti kao što su: Coyote (Eyesburn), Marcelo i Filteri, Remi (Elemental), Struka, Bvana i Mikri, Timbe (Bad Copy), Bane (Sunshine), Riot 87, Ritam Nereda…

Program možete pogledati na zvaničnom sajtu: http://www.domomladinepancevo.rs/rok-fest-2014/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :