RITAM NEREDA: Boli me sve kada na tebe mislim!!!

Datum objave:30.03.2016

Pročitano:5053 puta

By:Milan B. Popović

RITAM NEREDA CD TO NISI TI / NOCTURNE MEDIA


Nakon kratkotrajnog uvoda, Boban & „Ritam nereda“, već u drugom rednom komadu „Daleko putujem“, isporučuju i više nego dovoljno znojavog, besnog, praštećeg i garažnog, čistokrvnog i iskrenog rokenrola. Iako je sve na ovoj kompaktnoj disketi jasno i glasno, odlično, pohvala je i što se tekstovi pesama nalaze odštampani na samoj knjižici. Ovo su nove himne/nove pesme za nova pokoljenja, te stoga mislim da su i tako odštampane, svrsishodne i na mestu. Već u narednoj pesmi, naslovu “Drugačije“, oni to nisu, i dalje su jaki i snažni poput krda bizona koje uspešno krči gustu šumu. Potpisniku ovog prikaza se tekstovi na CD-u „To nisi ti“, posebno dopadaju. Nije ni čudo. „Divan dan“, nastavlja baražnu paljbu koja ne prestaje, bar do, naizgled pripitomnjenog muzičkog dokumenta „Boli me sve“. Obratite pažljiv na naslov pesme – Boli me sve! Čini se da je upravo ovaj akt, krucijalan na albumu, baš zbog toga što je drugačiji od ostalih. Muzički i tekstualno! Kako ga iznova slušam i slušam, postajem sve sigurniji da je predhodna tvrdnja – argumentovana!

 

Ritam Nereda CD


„Ritam nereda“, nikako ne poziva na nerede! Oni, ovom CD pločom pozivaju zapravo na mir i stabilnost prvenstveno na duhovnom i duševnom, ličnosnom planu (samo jedna od tih, takvih pesama je i – Depresija!) pojedinca, grupe ljudi pa i naroda uopšte. Zbog toga su oni vredni i sveobuhvatni. Zbog toga ovaj CD „Ritma nereda“, „bije bitku“ sa CD-om „Partibrejkersa“, a u toj bici kvaliteta pobednici su i „Ritam nereda“ i „Partibrejkersa“ jer u tako visokoj klasi, nema gubitnika. Tekstovi na ovom albumu imaju pozamašnu ulogu i iskaču iz rokenrol klišea i ramova, na više instance, što je svakako impresivno! Naslovnica CD-a, tzv. cover knjižice je rad u inostranstvu priznatog strip crtača Leonida „ Punkerstein“ Pilipovića, a kao glavni menadžer koji promotivnu kampanju vodi pod svojim palicama, u ovom “Ritam nereda“ slučaju je Marko Ristić, direktor „Nocturne media“, kao i glavni urednik štampanog i web izdanja „Nocturne“.


Pesme se nižu jedna za drugom. Čini se da je ovo neki drigi „Ritam nereda“, različitiji od onog „Ritma nereda“ sa porošlih CD-ova koje sam slušao sa pažnjom i takođe recenzirao, jer nam servira jednostavan a čistokrvan rokenrol. Prevare nema, razočaranih takođe ne, legendarni Boban & ekipa mogu biti ponosni na ovo 9 PLUS CD izdanje, ako ćemo ga oceniti po broju pesama, akademskom kvalitetu i rangiranju, naravno. Bespoštedno, energično, brzo, nadahnuto, sirovo i iskreno! Ima li boljeg i vrednijeg od toga? Nabavite CD- iskrena preporuka! Greške nema!


Milan B. Popović
 


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
Stef95
30.03.2016 22:33
Veoma lepo i poetski receno.


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Exit Live Stream