RING THE ALARM: Festival ekologije, DIY i urbane kulture!

Datum objave:18.09.2017

Pročitano:2073 puta

Datum održavanja: 29.09.2017 - 01.10.2017

Lokacija: Dunavski nasip, Starčevo

Spremite se za drugo izdanje „Ring the alarm-a“, koji će se održati od 29. septembra do 1. oktobra na Dunavskom nasipu u blizini Starčeva. Ovogodišnje izdanje festivala „uradi sam“ i urbane kulture, u organizaciji Udruženja nesvrstanih umetnika, biće u znaku pošumljavanja javnih zelenih površina, pa će tako manifestacija pored muzičkog, dobiti i ekološki karakter.

 

RING THE ALARM: Festival ekologije, DIY i urbane kulture!

 

Ring the alarm će ove godine okupiti preko 27 istaknutih, ali i neafirmisanih reggae, hip hop i drum'n'bass umetnika iz 11 gradova Srbije, koji će kroz radionice, didžej i live nastupe pokušati da skrenu pažnju javnosti na brojne ekološke probleme koji pogađaju priobalje Dunava, nizvodno od Beograda i Pančeva.

Među izvođačima su i Nemanja „Coyote“ Kojić, Tjamil (Niš), Little Miss Vandal (Niš), Shiny D (Niš), Jahmessenjah (Gornji Milanovac), Banzae (Novi Sad), Unity Sound (Subotica), Kick Kong (Zaječar), Šifra F, King Calypso (Lazarevac), Ital Vision, Seven, Baza, Forti, Crossroad25 (Beograd), Hip hop radionica (Pančevo), i mnogi drugi, a posetioce očekuju i brojni gosti iznenađenja.


Festivalska lokacija je udaljena oko 1.5km od beogradskog naselja Vinča, tj 8km od Pančeva. Za dolazak do festivala, posetioci će moći da koriste dnevni prevoz skelom (feribotom) preko Dunava, od Vinče do Starčeva, u periodu od 06 do 18h, što je najbrži put od Beograda do mesta održavanja manifestacije. Do terminala skele u Vinči je moguće doći gradskom linijom 307, dok će tokom noći, biti dostupan i minibus prevoz preko Pančeva.


Posetiocima će biti dostupan i besplatan prostor za kampovanje tokom trajanja manifestacije, a s obzirom da je lokacija na trasi „Kružne staze“, biciklističke rute koja spaja Starčevo, Ivanovo, Omoljicu, posetioci će tokom dana imati priliku da posete rezervat prirode „Ivanovačka ada“ i park prirode „Ponjavica“. Kako bi se olakšalo kretanje posetilaca, biće dostupan i rent-a-bike servis, koji se realizuje uz podršku udruženja Connecting iz Pančeva.


Manifestacija se održava u sklopu projekta, „Pošumljavanje: put do prostora za mlade“, koji je finansiran kroz program Mladi su zakon, Ministarstva omladine i sporta, a sa ciljem uređenja neiskorišćenih javnih prostora za održavanje koncerata i dj nastupa. Projekat su podržali i CeGrad, MZ Starčevo, JKP „Higijena“ Pančevo i JP „Srbijašume“.
Cena dnevnih karata je 200 dinara, dok se komplet ulaznica može kupiti za 500 dinara. Karte se mogu kupiti u pretprodaji u klubu „Ventil“ na Dorćolu, kao i na mestu održavanja festivala.


http://facebook.com/festivalringthealarm
http://facebook.com/egzoprostor


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :