Barutana klub Beograd

Richie Hawtin i Daniel Miller predavači na ADE Sound Lab

Datum objave:25.08.2016

Pročitano:4004 puta

Datum održavanja: 19.10.2016 - 23.10.2016

Lokacija: Amsterdam

Amsterdam Dance Event najavio je nova imena u okviru programa ADE Sound Lab. Među onima koji su već najavljeni i potvrđeni su Dave Smith, Jameszoo, Octave One i Francesco Tristano, ADE Sound Lab otkirio je da će Richie Hawtin, Daniel Miller, Mark Verbos i Matador takođe učestvovati na ovom jedinsvetnom forumu.

 

ADE Sound Lab


ADE Sound Lab je slobodni, višednevni program koji pokriva sve teme o zvuku, audiovizuelnoj umetnosti i inovativnim načinima da se proizvede zvuk. Pored govora artista i inžinjera, ovaj forum podrazumeva audiovizuelne umetničke instalacije, live performanse i DIY radionice.


PLAYdifferently

Hawtin će pričati o filozofiji i razvoju njegovog novog PLAYdifferently miksera, koji je rezultat njegove saradnje sa dizajnerom Andyjem Rigby-Jonesom. Hawtin će demonstrirti MODEL1 PD tokom masterklasa, dok će u odvojenom sešnu producent DJ Gavin Lynch poznatiji kao Matador pokazati kako se koristi MODEL1 PD kada ste u studiju i kada ste live izvođač.


Instrument Design
Takođe će biti organizovano predavanje koje će održati će multitalentovani muzičar i dizajner Mark Verbos. Verbos je još od 90-ih radio kao di-džej, inženjer zvuka i producent i tech dizajner. Izbacio veliki broj traka, a takođe ima I veliki broj live nastupa širom sveta. Njegovi live nastupi poznati su po tome što su bili kompletno improvizovani, a koristio je analognu opremu. Njegov brend sintisajzera Verbos Electronics poznat je po estetici I muzičkom interfejsu.

 

ADE Sound Lab


Modular Basics
Daniel Miller, osnivač Mute Records etikete, muzičar, producent I pasionirani kolekcionar vintidž elektronskih insturmenata, čija kolekcija uključuje vocoder koji je koristio KRaftwerk u svojim prvim trkama. Akcenat njegovog sešna biće Modular Basics kurs. Doneće mali modular set-up i pokazati šta se može uraditi pomoću njega, plus će pričati o svojim poslednjim soničnim avanturama. Takođe će odgovarati na pitanja iz publike.

 

ADE Sound Lab


ADE Sound Lab će se održati tokom Amsterdam Dance Eventa u četvrtak, petak i subotu (20, 21. i 22. oktobar). Još učesnika će biti obajavljeno uskoro.


Amsterdam Dance Event
Amsterdam Dance Event (ADE) je vodeća platforma elektronske muzike i najveći klupski festival na svetu sa velikim spektrom svih elekronskih podžanrova. ADE festival ima oko 300 događaja na kojima učestvuje i do 2.000 di-džejeva tokom pet dana u više od 100 klubova, a koji zajedno čine Amsterdam jednim od najvibrantnijih i inspirativnih clubbing gradova u svetu. Program podrazumeva nastupe najvećih artista na planeti, rame uz rame sa talentima koji tek traže svoje mesto pod suncem, a koji stvaraju u svim oblicima i žanrovima elektronske muzike. Ovogodišnje, 21. izdanje ADE festivala održaće se od 19. do 23. oktobra. Organizatori očekuju oko 375.000 posetioca iz celog sveta. Za više informacija posetiti: www.a-d-e.nl.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :