Richie Hawtin - Exit 2007

Datum objave:05.05.2007

Pročitano:4421 puta

By:Exit team

Richie Hawtin planetarno poznat DJ i jedan od tvoraca jedinstvenog techno zvuka nastupiće na Dance areni. Hawtin, koji predstavlja sinonim za detroitsku techno scenu, trenutno priprema best of kompilaciju na duplom izdanju, pod nazivom Nothing much i Something more. Kompilacija će se pojaviti 1. juna, što će njegov nastup na Exitu učiniti dodatno interesantnim.
 


Iako poreklom Kanađanin, Hawtin se najviše pamti po tome što je na mapu dance muzike ucrtao Detroit, gde je početkom devedesetih pripadao drugom talasu veoma uticajnih DJ-eva. Ubrzo zatim sa projektom Plastikman u Evropi postiže ogroman uspeh. Potvrdu kvaliteta i veličine Richie Hawtin je dobio i prošle godine kada su ga pozvali da napravi muziku za otvaranje zimskih Olimpijskih igara u Torinu, u Italiji.

Hawtin je poznat kao DJ i producent koji pravi inteligentni minimal techno i electro. Na nastupima koristi high-tech elektronske uređaje kao što su ritam mašine i digitalna oprema za mix.

Njegova izdavačka kuća M-nus zaokuplja mu najviše pažnje, a često pravi muziku pod imenima F.U.S.E, Concept 1, Circuit Breaker, The Hard Brothers, Hard Trax, Jack Master i UP! Nemojte da vas zabuni njegova multiplicirana umetnička pojava, na Exitu će definitivno nastupiti kao Richie Hawtin!

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :