Respect to First Films: Prvi filmovi kultnih reditelja današnjice na festivalu CINEMA CITY!

Datum objave:14.06.2015

Pročitano:4221 puta

Datum održavanja: 29.06.2015 - 05.07.2015

Lokacija: NOVA KREATIVNA ČETVRT, Novi Sad

Novonastala selekcija Respect to First Films, prvi put se nalazi među selekcijama Cinema City internacionalnog filmskog festivala i sa sobom donosi prve filmove kultnih reditelja današnjice.

 

Respect to First Films: Prvi filmovi kultnih reditelja današnjice na festivalu CINEMA CITY!

Osmo izdanje Cinema City internacionalnog filmskog festivala, pod sloganom Na pravom mestu u pravo vreme, održava se od 29. juna do 5. jula u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu. Publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija. Po prvi put ove godine publika će moći da se priseti prvih filmova kultnih reditelja današnjice poput Pedra Almodovara, Paola Sorentina, Milča Mančevskog, Džordža Mileram Alehandra Gonzales Injaritua, u novoj hit selekciji Respect to First Films.

“Ovo je selekcija koja zatvara naš festivalski krug i otvara veliku istinu najpopularnije svetske umetnosti XX veka. Poštovanje iskazano nečijem prvom filmu, njegovom početnom ostvarenju u kinematografiji, zapravo je apoteoza ljudima koji su se ostvarili kao priznati svetski autori. A velika istina je njihova marljivost i upornost, čista k'o čaša pre nego što u nju sipaju vino”, ističe selektor Petar Protić.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :