RESONATE festival 2015: Jugoslovenska kinoteka centralno mesto dnevnog dela festivala!

Datum objave:09.04.2015

Pročitano:5642 puta

Datum održavanja: 13.04.2015 - 18.04.2015

By:Barbara Garčević

Lokacija: Beograd

Resonate festival svoje četvrto i do sada najveće izdanje započinje u ponedeljak, 13. aprila 2015 u 10:00. Program ovogodišnjeg Resonate festivala veći je nego ikada i donosi uzbudljivih šest dana i šest noći na najatraktivnijim mestima u gradu.

 

RESONATE festival 2015:  Jugoslovenska kinoteka centralno mesto dnevnog dela festivala! | Beograd | 2015

Kompletan dnevni program, koji podrazumeva predavanja, debate, radionice i projekcije odigraće se u zgradi Jugoslovenske kinoteke, kao i prošle godine, brojne radionice će biti smeštene u UK Parobrod, a najveća predavanja u Kolarčevoj zadužbini.

Uporno pomerajući granice između umetnosti, medija i tehnologije, novo izdanje festivala proširuje svoj program na šest dana - od ponedeljka, 13. aprila do subote, 18. aprila, a ove godine čine ga dve programske celine: LIVE i CONFERENCE.

Resonate 2015 počinje LIVE programom, koji se bavi ulogom i uticajem savremenih tehnologija na muziku i novim tendencijama u muzici uopšte. Radionice, i predavanja držaće i brojne zvezde večernjeg programa, kao što su između ostalih i Ben Frost, Emika, Lichens, Rob Clouth i Sculpture, a očekujte i brojne debate upravo na temu novih tendencija u savremenoj muzici kao umetnosti, ali i u muzičkoj industriji.

CONFERENCE program, kao suština Resonate festivala, nastavlja se na LIVE program i traje od četvrtka do subote. Ovaj program predstavlja platformu za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije, i izuzetni audio vizuelni performansi, čine ovaj deo programa festivala.

 

RESONATE festival 2015: Bill Klf | Beograd | 2015

Dom omladine Beograda, Monsun, Drugstore, The Tube i Magacin Depo su prostori koji će ugostiti više od dvadeset imena savremene svetske elektronske muzičke scene tokom šest festivalskih dana: Blixa Bargeld, Simian Mobile Disco, Andy Stott, Ben Frost, Fennesz & Lillevan, Machinedrum, Sons of Magdalene, Inc., SOPHIE, Emika, Lichens, Bob Osterag, Olga Bell, Rob Clouth, Rrose, Kamran Sadeghi, Wouter Van Veldhoven, Yuri Landman, Senyawa, Le Revelateur, Sculpture, Machinefabriek.

 

RESONATE festival 2015: Lichens | Beograd | 2015


Resonate tradicionalno podržava talentovane domaće umetnike, koji će svih šest dana nastupati zajedno sa svim svetskim zvezdama koji će biti gosti festivala: Marko Nastić, Jan Nemeček, Vlada Janjić, Rahmanee, Marko Milosavljević, HETEM, Nemanja Aćimović, Feloneezy, Thinker, Stevie Whisper, Lenhart Tapes.

 

RESONATE festival 2015: Marko Nastić | Beograd | 2015

Ovogodišnji Resonate s ponosom predstavlja i saradnju sa čuvenom svetskom muzičkom platformom: Red Bull Music Academy (četvrtak, 16. April).

Predstojeći Resonate ima preko 40 akreditovanih inostranih novinara iz celog sveta i još toliko domaćih.


Sve informacije o učesnicima, specijalnim ponudama i novostima Resonate festivala, možete pronaći na stranici resonate.io/2015 i pratiti na društvenim mrežama festivala:

Facebook
Twitter
Instagram
Flickr

Hashtag festivala je #res15

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima.

Specijalna cena karata za region:
Komplet karta (ceo program - šest dana i šest noći) RSD 14.650 (€120)
Komplet za večernji - muzički program (oko 30 nastupa): RSD 6.750 (€55)
Dnevna karta (četiri koncerta): RSD 1.250 (€10)
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :