RENTAKULTURA 2: Dobrodošli na drugo izdanje Kulturnog bordela pod nazivom SVEŽE MESO

Datum objave:15.10.2015

Pročitano:4097 puta

Datum održavanja: 17.10.2015

By:Barbara Garčević

Lokacija: KC Grad, Beograd

Dobrodošli na drugo izdanje Rentakulture!

U subotu, 17. oktobra, u K.C.Gradu, ponovo se otvaraju vrata Kulturnog bordela, ovaj put pod nazivom ”Sveže meso”, odmah nakon ozloglašene javne tribine.

RENTAKULTURA 2: Dobrodošli na drugo izdanje Kulturnog bordela pod nazivom SVEŽE MESO | KC Grad

Kao što naslov i sugeriše, u fokusu ovog izdanja Rentakulture je status mladih i neafirmisanih umetnika, kao i njihova perspektiva budućih kulturnih delatnika. Šta će biti s njima: emigracija ili advertajzing? I da li su spremni da se daju bez borbe?

Tribina Rentakulture počinje u 18h i postavlja ključno pitanje današnjice: "Može za dž?". Još jednom će se okupiti najbritkiji predstavnici svojih generacija, koji će jedni drugima, a usput i nama, reći mnogo o izvoru, tokovima, traumi i budućnosti naše (ne)kulture. Ne očekujte akademsku atmosferu u duhu tapšanja po ramenu, jer sa vama će biti Joca Jovanović, Mimi Mercedez, Boris Vlastelica, Maja Šuša, Marko Vidojković, Nikola Radosavljević i Nikola Ljuca.

 

RENTAKULTURA 2: Dobrodošli na drugo izdanje Kulturnog bordela pod nazivom SVEŽE MESO | KC Grad

Odmah potom, od 21 h, radnici-početnici u kulturi (aka "sveže meso") nudiće se prema referentnim pravilima sive ekonomije i crnog tržišta u Kulturnom bordelu. Talentovani, mladi i perspektivni, naručiocima umetnina od stila i kolegama, iznajmljivaće se po skandalozno niskim cenama. Osim mladih zvezda tribine, u separeima vas čekaju još i glumci Slaven Došlo, Maja Šuša i Milan Marić, fotografkinja Marija Strajnić, muzičar Stray Dogg, slikarka Tijana Kojić, grafičar Nikola Radosavljević, vizuelna umetnica Tijana Radosavljević, DJ Kristijan Molnar, nudeći usluge specijalno skrojene za ovu priliku. Iz domena kulture, naravno.

Ne propustite, dakle, ovu jedinstvenu priliku da podržite Kulturu i njene štićenike, po sistemu - keš u ruke. Iznajmite svog budućeg omiljenog kulturnog radnika po tarifi 5 minuta – 300 dinara, i doživite neponovljivo izvođenje specifičnih kulturnih usluga, 1 na 1.

Madam i makro: Vanja Bursać i Lucijanoslav Andronikus
Rentakultura 2: facebook event

Organizacija: udruženje Stvaraoci i Lava pop studio, uz pomoć Erste banke i Jaggermeistera.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :