Remix izdanje Hibridovog albuma Izgubljeni

Datum objave:24.03.2018

Pročitano:1392 puta

Sarajevska podmornica, Submarine Vibes, nakon izdavanja Hibridovog prvijenca Izgubljeni, s ponosom predstavlja remix edition albuma na kojem se nalaze remixi žanrovski različitih producenta sa prostora Balkana.

 

Nakon uspješnog eksperimenta sa remixima pjesme Cvijet Crni (Flower The Black), ovaj put na Izgubljeni (Remix edition) se nalaze 7 remixa koji potpisuju Basheskia & Edward EQ, A Skitzo, Indigo (BiH), Jelly For The Babies, Vladimir Acic, Euphorics (Srbija), te Ivna Ji (HR). Pjesme Sanjam i Izgubljeni su urađene u različitim verzijama, od electronice, deep house, do drum n bass i techno zvuka, a pjesmu Oblaci u Moru je interpretitao je sarajevski dvojac Basheskia & Edward EQ, koji su pored promjene zvuka dodali i svoje orginalne vokale.

 

 

Na poseban način, uz zanimnjivi video spot, predstavljen je i remix pjesme Izgubljeni kojeg potpisuje sarajevski producent i DJ-a, A Skitzo. 

Baš kao i sam album, remix izdanje nam donosi po nešto za ljubitelje svih žanrova. Jelly For The Babies i Vladimir Acic iz Srbije nam donose klupske interpertacije pjesme Sanjam. Tuzlak, Indigo, koji je nedavno objavio hip hop album sa Frenkijem i Kontrom pod nazivom Egzil, na odličan način se pokazuje i u žanrovima poput electronice i techna sa remixom pjesme Izgubljeni. Hrvatska producentica Ivna Ji donosi zanimnjivu groovy interpretaciju pjesme Sanjam dok dnb producent Euphorics nas vodi na drum'n'bass putovanje igrajući se sa vokalima Izgubljenih.


Podsjetimo, album Izgubljeni je u regiji okarakterisan kao osvježenje elektronske muzičke scene, a osim toga zabilježio je i izuzetan uspjeh na internacionalnoj sceni, pozicionirajući se u TOP 10 izdanja na Beatport-ovom Downtempo / Electronica žanru.
Posljednje izdanje Submarine Vibes-a podržali su između ostalih i neka zvučna internacionalna imena DJ scene, poput Audiojack, Jacob Groening, Soul Button, Armen Miran, 959er, Sasch BBC, ShoSho, itd.


Sve remixe možete poslušati na Submarine Vibes Youtube ili Soundcloud-u, a kupiti na svim digitalnim muzičkim prodavnicama poput Beatport, Itunes, Spotify, Deezer, Google Play...


Youtube 
Soundcloud 
 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :