Devet 2020

Remake festival - Prvo izdanje festivala u Berlinu! 11-15. septembar

Datum objave:10.09.2013

Pročitano:3194 puta

Prvo internacionalno izdanje Remakefestivala počinje u sredu 11. septembra u Platoon Kunsthalle u Berlinu, i tokom pet dana predstaviće preko 200 umetnika i organizacija koji će kroz radionice, performanse, izložbe i predavanja podeliti sa publikom viđenje i razvoj remake kulture.Publika na festivalu prisustvovaće izgradnji prve Eartship građevine, zelene kuće napravljene od ekoloških i recikliranih materijala, koja ipak pruža sve neophodnosti modernog doma i kao takva se smatra budućnošću ekološki orijentsane arhitekture. Učesnici Earthship Biotecture radionice će imati priliku da iz prve ruke prisustvuju stvaranju jedne od ovih neobičnih građevina.Organizacija Plastique Fantastique će posetiocima dočarati kako izgleda boravak i rad u balonu od sapunice, a Onyx Ashantipredstaviće svoj The Betajazz Controler, muzički sistem na kom svira uz pomoć celog tela.
Inicijativa Fritzing upoznaće publiku sa interaktivnom elektronikom i Arduino tehnologijom, a produkti njihove radionice biće operativni roboti, dok će predstavnici Bitcoin Exchange Berlin pričati o ovom novom open source načinu plaćanja za koji vam je potreban samo mobilni telefon. Iz Srbije će se predstaviti pobednici konkursa Remake festivala Krishka studio i Uroš Pajović.  Rimejkovaće se upotrebljene tegle, delovi softvera, karton, ali i način razmišljanja, ideje i odnos prema životu. Remake teži da kroz svoje aktivnosti i kroz tri glavne teme festivala RESET, RETHINK i RECREATE, širi ekološke vrednosti i da ukaže na koji način one mogu da obogate našu svakodnevicu.

U okviru noćnog programa nastupiće internacionalna zvezda Simonne Jones, Marco Barotti izvešće performans na otvaranju festivala, a te večeri nastupiće i Ewox i Tamarinsky iz Srbije.

Ovo će biti prvo izdanje Remake festivala u Berlinu, u saradnji sa agencijom za kulturni razvoj Platoon, koja je nastala u Berlinu, a radi i u Seulu, a Remake će svoj program izvesti pred publikom jednog od najvećih umetničkih centara u Evropi. 

Kompletan program i biografije učesnika festivala mogu se pronaći na sajtu www.remake.com .
Pratite nas i budite deo Remake festivala na:
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :