Reloop RP-8000

Datum objave:06.01.2014

Pročitano:5332 puta

By:V. Jovanović

Od mnogih DJ-eva trenutno možete čuti kako je u toku tehnološki rat. DJ-evi koji koriste gramofone pričaju kako digitalni DJ-ing nije DJ-ing i kako je jedini pravi način da se prezentuje muzika preko vinila. S druge strane, postoje žanrovi u elektronskoj muzici koji uopšte ne postoje na vinilu niti producenti tih žanrova žele da se njihove pesme nađu na vinilu, jer smatraju da je bolje biti kompatibilan sa Ableton DJ-evima. Ovaj Reloopov proizvod namenjen je DJ-evima koji su u ovom ratu neutralni i smatraju da ništa nije lepše nego puštati muziku sa vinila, ali nije baš najzgodnije nositi 100 ploča sa sobom.Use it Wisely

Reloop RP-8000 je namenjen DVS DJ-evima koji u svoju tehničku postavku ubrajaju i MIDI kontrolere. RP-8000 je gramofon, pravi gramofon sa J ručkom, iglom i glavom, koji poseduje osam MIDI dugmadi, čija je svrha da kontrolišu Serato Live ili Traktor ili okidaju razne komponente beata iz nekog trećeg softvera, i četiri dugmenceta za kreiranje loopova i određivanje pozicije odakle će pesma krenuti da se reprodukuje (CUE). Vrlo jednostavno u suštini: gramofon i MIDI kontroler u jednoj spravi. Prvo sledeće pitanje (i verovatno jedino) jeste pitanje kvaliteta. Ko god je bar malo upućen u DJ kulturu, zna da su jedini gramofoni vredni pomena Technics 1200 i 1210. I to je tako već skoro 40 godina. U poslednjih desetak godina, Vestax i Numark (sa TTX modelom isključivo), uspeli su da se približe kvalitetu Technicsa i postanu oruđe velikih imena u DJ svetu. Iako je Reloop pravio gramofone, nikad nisu uspeli da se odlepe od etikete “moj prvi gramofon”. Njihov gramofon biste kupili svom sestriću za rođendan, da uči kako da jednog dana bude DJ. Zapravo, jedini razlog zbog kojeg pišem o nečemu što ima Reloop u svom imenu je ideja spajanja dve veoma korisne naprave u jednu. Zasigurno je da od Technicsa nećemo videti nešto slično, s obzirom na to da je proizvodnja 1210 gramofona zamalo obustavljena pre par godina. Skidanje pomenute etikete “moj prvi gramofon” sa Reloopa i ova ideja spajanja je nešto što definitivno može da dovede do kraja tehnološkog rata ili bar do primirja.

Connection

Veoma jednostavno - dva RCA konektora za povezivanje audio signala sa miksetom. USB izlaz za MIDI kontroler sekciju i poseban izlaz koji povezuje do četiri gramofona međusobno. Tako je samo jedan gramofon povezan sa kompjuterom, a količina dugmića se povećava.

Links

www.reloop.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :