Rekordno 21. izdanje Amsterdam Dance Eventa

Datum objave:02.11.2016

Pročitano:3702 puta

Lokacija: Amsterdam

Amsterdam Dance Event 2016 u brojkama: 

375.000 - posetilaca
2.200 - izvođača
1.000 - dešavanja
550 - govornika
140 - lokacija
21.izdanje Amsterdam Dance Eventa

Najveća svetska konferencija i klupski festival elektronske muzike Amsterdam Dance Event uspešno je održao svoje 21. izdanje koje je bilo rasprodato. 

 

Amsterdam Dance Event

 

Zašto je ADE važan za globalnu svetsku elektronsku scenu? Odgovor je jednostavan, tokom nedelju dana Amsterdam postaje stecište ne samo fanova elektronske muzike, već apsolutno svih onih koji su na bilo koji način uključeni u ovaj (šou)biznis. Jasno je da je ADE mesto na kome se postavljaju temelji za dalji razvoj elektronske muzike. 

ADE Festival
Već i samo otvaranje festivala bilo je spektakularno. Vizuelni umetnici Nick Mind, Nikki Hock, Children of the Light i naučnici iz TNO, transformisali su emocije publike u veliku svetlosnu skulpturu. Muzej Quarter je takođe poslužio kao lokacija za prve concert pod nazivom Rijskmuseum. Maceo Plex priredio je nezaboravno i jedinstveno iskustvo za 2.000 posetilaca (od prijavljenih 60.000). Muzej Van Goga je bio lokacija za specijalnu audio turneju Armina van Buurena.

 

Amsterdam Dance Event

 

Ove godine festival je pokrio sve žanrove i podžanrove elektronske muzike i ugostio 2.200 izvođača među kojima su Adam Beyer, Ben UFO, Craig David, David Guetta, Dixon, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Harvey, Francesco Tristano, Gilles Peterson, Jessy Lanza, Hudson Mohawke, Jezzy Jeff, Laurent Garnier, Laurie Anderson, Martin Garrix, Maya Jane Coles, Metropole Orkest, Nicole Moudaber, Netsky, Phillip Glass, Rebekah, Richie Hawtin, Seth Troxler, Skepta i Voices From The Lake koji su nastupili na 140 lokacija. Među DJ-evima iz Srbije i regiona na ADE 2016 su nastupili Marko Nastić, Phill & Dansmore, Divolly & Markward, Mladen Tomić i Siniša Tamamović.

ADE Conference
ADE konferencija je najveća godišnja biznis platforma u domenu elektronske muzike, koja je obuhvatila biznis programe, profesionalce, start upove, producete i muzičare, student, VJ-eve, vizualne artiste i dizajnere bina. Program je pružio in-depth ekspertizu i pogled u urbane muzičke žanrove, vezu između brendova, muzike i tehnologije, i predstavio održive i ekološke prakse u svetu elektronske muzike. 

 

Amsterdam Dance Event


ADE Playground

Dnevni program ADE Playground obuhvatao je izložbe, filmove, dokumentarce, showcase DJ-eva, masterklaseve za opremu. A svoje znanje i iskustvo sa posetiocima podelili su Joris Voorn, Noisia, Octave One, Joe Claussell, Oliver Heldens i Richie Hawtin. Ovde su predstavljeni svi veći muzički gigantic Roland, Ableton, Native Instruments, Pioneer, MOOG…

 

Amsterdam Dance Event

Ove godine su predstavljeni i neki novi programi. Bišve brodogradilište NDSM Wharf bilo je domaćin debitantnom programu ADE SLEEP/OVER, u pitanju je pop-up kamp koji je lociran u post-industrijskom naselju Amsterdama. Festivalsko selo na obodima jezera IJ pružalo je veličanstven pogled na grad, a obe lokacije imale su prateće programe u vidu muzike, predavanja i umetničkih performansa. Holandska nacionalna opera se takođe prvi put predstavila na ADE.  Prvi ADE Hackathon održan je u Greenpeace kancelariji, a tu su i ADE Live, ADEoffered…

Pratite Youtube kanal Amsterdam Dance Eventa za zanimljive intervjue sa izvođačima. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :