Regionalna izložba Sekvence umetnosti

Datum objave:15.08.2019

Pročitano:816 puta

Datum održavanja: 16.08.2019 - 31.08.2019

Lokacija: Beograd

Medjunarodna izložba, 24 mlada umetnika sa teritorije Balkana, u Kući Legata. Petak 16. avgusta, u 19:30h biće otvorena izložba pod nazivom Sekvence Umetnosti koja okuplja 24 mlada umetnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

 

 

"Ova izložba jeste i vrsta nepretencioznog generacijskog preseka, bez ambicija umetnika i kustosa na iscrpnost i konačno definisanje. Lepota ovog stvaralaštva je u nesvodivosti i različitosti. Izložba je i svedočanstvo o regionalnom stvaralaštvu, temama, formama, idejama i senzibilitetima mladih umetnika sa ovih prostora. Zanimljivo će biti pratiti njihov razvoj i u godinama koje će uslediti."

 

Ana Arp Ideja da se beogradskoj publici prikažu radovi ličnih poetika umetnika mlađe generacije iz regiona nastala je od strane samih umetnika, iz želje za umrežavanjem i boljom komunikacijom, kao i iz potrebe za upoznavanjem publike sa delom umetničke scene na Blakanu.

 

U prvi plan stavljena je sloboda i raznovrsnost likovnog stvaralaštva, pa se na izložbi mogu videti slike, crteži, prostorne instalacije, fotografije, grafike, video radovi, zvučne instalacije, a hrvatska umetnica Ivana Bajcer upotpuniće otvaranje svojim performansom pod nazivom "Thoughts".

 

Autori izložbe: Suzana Vulović, Milena Apostolović i Milica Lojović. Izlagači: Zorana Milićević,Aleksandra Aceska, Nevena Kosović, Romana Pehar, Danka Terzić, Suzana Vulović, Doroteja Erhatić, Lucija Žuti, Milica Lojović, Ivana Bajcer, Smiljana Čurić, Maja Gajić, Milena Apostolović, Alja Košar, Miloš Vučićević, Marko Janjušević, Radivoj Milić, Mario Romoda, Marija Nešković, Vladimir Tomić, Kristijan Jovanoski, Zlatan Gračanac, MArija Koneska, Luka Joksimović. Prijatelji izložbe su Vinarija Kovačević, studio PAKT I firma Glasstic. Izložba će biti otvorena do 31.8.2018. a vođenje kroz izložbu zakazano je za 24. avgust u 18 časova. 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :