Refresh festival 2015: Kompletiran program festivala u kotorskom klubu Maximus!

Datum objave:06.08.2015

Pročitano:4439 puta

Datum održavanja: 13.08.2015 - 15.08.2015

Lokacija: Maximus, Kotor

Udarna imena elektronske scene stižu u Crnu Goru od 13. do 15. avgusta

Najpopularniji njemački tehno producent Chris Liebing, francuska elektro diva Miss Kittin i američki house velikan Derrick Carter, predvode ovogodišnji program glavne bine Refresh festivala u Kotoru, koji će se održati od 13. do 15. avgusta u superklubu Maximus.

 

Kompletiran program devetog Refresh festivala u kotorskom klubu Maximus!

 

Glavni program u centralnoj dvorani Maximusa pojačaće uvodnim i završnim nastupima, prije i poslije glavnih izvođača, regionalni i domaći disk džokeji, redom od četvrtka do subote: Gav i Raven iz Tehno klinike, Aleksandar Grum, SMT#NG, Millok, Sagor Mash, Jan De R, Rayo i iskusni Gillerz kome će pripasti čast da zatvori ovogodišnji Refresh. Njima će se na Trance bini, tokom tri duge noći na donjem nivou kluba Maximus, pridružiti izrazito traženi predstavnici trance muzike, popularni izraelski trenseri Royal Flush, čuveni psy-trance velikan Vibe Tribe i „full-on“ majstor Indra. Na ovoj, tradicionalno najenergičnijoj zoni festivala, nastupaće redom Shogan, Offline, Chandra, Aquapipe, Pashton Kutcher i Janko Raščanin. Omiljena festivalska bina domaće publike svake godine je Fresh Stage, na kojem će ove godine nastupati redom Darko Milošević, Proximus, Marek Tripkowsky, Budo Šuković, Bodzie, P.S, Soft 85, Iks-Oks, Mtech i Audiostorm.

 

Kompletiran program devetog Refresh festivala u kotorskom klubu Maximus!

Ulaznice za deveti Refresh po cijeni od 20€ za sve tri festivalske noći, prodaju se u mreži Gigstix, na preko 50 trafika iz lanaca „Tobacco S Press“ i „Štampa“, u 23 mjesta širom Crne Gore. Finalna cijena za trodnevnu ulaznicu biće 25€, dok će dnevne ulaznice koštati po 12€ na vratima Maximusa. Ulaznice po nižim, promotivnim cijenama i ove godine očekuju ljubitelje kvalitetnog Refresh festivala, i to direktno kod promo tima, na promotivnim žurkama od Nikšića (5. avg), Herceg-Novog (6. avg), Budve (7. avg) i Kotora (8-12. avg), pa sve do Ade Bojane (7. avg). Na svim promotivnim žurkama u akciji „1+1“, dve trodnevne ulaznice prodavaće se za samo 30€, što je ušteda od 40% u odnosu na finalnu cijenu!

 

Kompletiran program devetog Refresh festivala u kotorskom klubu Maximus!

Prošlo festivalsko izdanje imalo je ukupno 20 žurki za 12.000 posjetilaca, sa više od 50 izvođača iz Njemačke, Velike Britanije, SAD, Italije, Rumunije, Srbije, BiH i Crne Gore. Kakve utiske nose zvijezde, a kako se provodila publika na sve tri bine u superklubu Maximus, najbolje se vidi u filmu sa prošlog festivalskog izdanja.

O vodećim izvođačima devetog Refresha:

Chris Liebing važi za jednog od lidera svjetske tehno scene uz besprekornu reputaciju i svojevrstan status superheroja među publikom i kolegama. Harizmatični producent iz Frankfurta, koji ove godine obilježava dvije decenije rada, poznat je po brojnim tehnološkim inovacijama, te virtuoznom „živom“ nastupu. Njegov putni kalendar važi za jedan od najluđih na sceni, pa je u poslednjih nekoliko mjeseci već obuhvatio Tokio, Njujork, London, Peking, San Francisko, Meksiko Siti, Detroit, Buenos Ajres, Majami, Berlin i Barselonu. Mnogi se slažu da je Liebing trenutno na vrhuncu karijere jer je u posljednje dvije godine hedlajner na najvećim festivalima kao što su Tomorrowland, Exit, Melt, Time Warp, BPM, Awakenings, WMC, Mayday, Hyte, Nature One i drugi kojima se ovog ljeta pridružuje i kotorski Refresh!

Miss Kittin je autentična andergraund heroina čije pjesme su dostizale vrhove top lista, ostavljajući iza sebe i najkomercijalniji pop! Njen upečatljivi vokal definisao je kultne numere sa dokazanim producentima kao što su The Hacker sa „Frank Sinatra“, „Stock Exchange“ ili „1982“, Felix Da Housecat sa „Siver Screen Shower Scene“ i „Madame Hollywood“, te Sven Väth sa tehno šansonom „Je t’aime“ i Golden Boy sa kolosalnim hitom „Rippin’ Kittin“. U novije vrijeme, izdvojio se nezaobilazni singl „Exit“, inspirisan istoimenim festivalom, koji sa njom snimao Dubfire iz tandema Deep Dish. Trenutno vodeći klub na Ibici, Ushuaia, objavio je program koji predvode Miss Kittin, Catz ’N Dogz, Kolsch, Deetron, Agoria i drugi. Na nju ove sezone računa i superklub Pacha, a redovno nastupa u najpoznatijim klubovima kao što su berlinski Berghain i Watergate, pariski Rex, singapurski Zouk, te Amnesia i Space na Ibici. Aktuelni nastupi na ovogodišnjim najvećim festivalima cementirali su Miss Kittin, kao najtraženiju damu na današnjoj elektronskoj sceni.

Derrick Carter je nedavno uvršten na listu 100 najpoznatijih građana Čikaga, gde su još samo dva house producenta: Felix Da Housecat i Frankie Knuckles. Iza sebe ima nekoliko studijskih, kompilacijskih i čak 14 miks albuma, te desetine singlova i preko stotinu remiksa za imena kao što su Royksopp, Sade, Bebel Gilberto, Seal, Carl Cox i Sven Vath. Njegova izdavačka kuća „Classic“, svrstava se u red najuticanijih, a ove godine ima svoju binu na gigantskom festivalu Tommorowland. House klasici poput Carterove „Where U At“ služe poput modela za mlade producente, a njegovi setovi obiluju neobjavljenim singlovima, remiksima koje radi samo za nastupe, te raritetnim izdanjima koja se danas mogu pronaći samo kod ekstremnih kolekcionara poput njega ili na pozornicama festivala kakav je kotorski Refresh!

Royal flush najnoviji je projekat izraelskih producenata koji čini dvojac: Didy Ezra (Bizzar Contract) i Eddie Zaltsman (Mystical Comlex), stvoren da udari psy trance podove širom svijeta. Giganti u trance pravcu udružil su se kako bi clubberima diljem planete pružli novi progressive trance zvuk. Prošlo je samo nekoliko mjeseci od njihovog zajedničkog debi albuma “Sub Zero”, koji je neposredno po izlasku doživio veliku ekspanziju prihvaćen od strane publike širom planete, te dobio veliku podršku od lidera psy trance muzike kao što su: Coming Soon!!!, Simon Patterson, Loud, Ace Ventura, Class A, D – Addiction i mnogih drugih.

Vibe tribe projekat je producenta Stas Marnyanskog koji važi za jednog od lidera trance scene. Njegov inovativni, melodičan psy trance koji ostavlja bez daha donio mu je svjetsku slavu i priznanja, a svjež trance zvuk i reputacija kod clubbera postavili su ga na mapi najzahtjevnijih i najboljih trance bina na svijetu. Njegove trake istakle su se na vrhunskim svjetskim etiketama kao što su: Mainstage Records, HOMmega Records, Neurobiotic Records, B.N.E Records, Crystal Matrix, Spun Records, Noga Records i mnogim drugim. Udruživši snage sa nekim od lidera psy trance scene: Infected Mushroom, Skazi, Sesto Sento, Bizzare Contact, Azax Syndrom, Space Cat, Spade, trance mag putuje po svijetu konstantno nastupajući na svakom značajnom eventu, prezentujući svoj jedinstven i moćan stil masovnoj publici.

Indra važi za oštrog i sjajnog tvorca nevjerovatnih ideja i melodija, čija je osnovna ideja vodilja da podstiče kreativni duh i podiže atmosferu kod mladih ljudi. U svojoj bogatoj karijeri sarađivao je sa mnogim velikanima: Matan aka Gataka/Sesto Sento, Sound of Soul, Safi Connection, Guy peled aka Beat Hackers/Trauma, Future Prophecy, što je dodatno pospješilo i istančalo njegov muzički ukus i istaklo ga na ljestvici najtraženijih trance DJ – eva svijeta. Svojim mračnim, intezivnim i eksperimentalnim tonovima, Oshri Krispan dosegnuo je zvijezde zahvaljujući oštroj i sjajnoj proizvodnji nevjerovatnih ideja, atmosfera, melodija i više različitih frekvencija radeći izdanja za: Spliff Music, Sigma rec, DemonTea rec, USTA rec, Enigmatic Sound rec, Shiva link rec, Tribadelic rec.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :