Refleksija duše: Celodnevna psihološko-kreativna radionica

Datum objave:19.10.2015

Pročitano:4022 puta

Datum održavanja: 15.11.2015

Lokacija: Gavez Klub, Beograd

Radoznali ste, otvorenog uma, volite da istražujete i da se igrate? Imate potrebu da izrazite svoje potencijale i kreativnost? Ponekad osećate kao da ste izgubili kontakt sa sobom i sa drugima? Da se vrtite u krug i ne znate šta hoćete? Zainteresovani ste za unutrašnje putovanje i lični razvoj? Ako su neki od odgovora DA, onda je ovo radionica za Vas!

Na ovoj radionici istražujemo i osvešćujemo odnose: unutrašnje – spoljašnje, i ja – drugi ljudi. Bavimo se pitanjima: Kako mi sebe vidimo, a kako nas vide drugi? Koliko dobro poznajemo svoje unutrašnje potencijale, a koliko slabosti koje nas koče da ih ostvarimo? Čujemo li svoju dušu ili smo zbunjeni mnoštvom glasova koji nisu naši? U kojoj meri je slika koju imamo o sebi stabilan konstrukt, a šta je to što joj menja jasnoću, boju, formu, frekvenciju?

 

Refleksija duše: Celodnevna psihološko-kreativna radionica | Gavez Klub, Beograd

U pitanju je iskustvena radionica (a ne predavanje!) i istražujemo isključivo kroz vežbe koje uključuju kreativno izražavanje: crtež i druge vizelne forme, verbalno i pisano izražavanje, pokret, igru, imaginaciju i improvizaciju.


Uz pomoć odabranih vežbi, polaznici su podstaknuti da dođu u bolji kontakt sa sobom tj. sa svojim unutrašnjim doživljajima kao i da se, kroz zajedničko stvaranje, povežu sa ostalim članovima grupe. Voditeljka radionica kombinuje igru i kreativne vežbe sa znanjem iz psihologije i veštinama iz raznih terapijskih modaliteta.

Da bi neko učestvovao na ovim radionicama nije potrebno da zna da crta ili da ima iskustva u bilo kom vidu artističkog izražavanja.


Ciljevi radionice su:


• bolji kontakt sa sobom i veće poverenje u sebe
• osvešćivanje aktuelnih psiholoških potreba, zastoja i potencijala
• buđenje pozitivnih aspekata ličnosti koji su u uspavanom stanju
• veća razigranost i spontanost
• povezivanje sa drugim ljudima i interakcija
• razvoj kreativnosti i korišćenje iste u cilju rešavanja svakodnevnih problema.

Domaćin i organizator radionice: Udruženje ANSUZ http://www.ansuz.org.rs/
Voditeljka radionice: Milena Ćuk, psihološkinja, life coach i edukatorka http://licnirazvoj.com/


O voditeljki:


Milena Ćuk je psihološkinja, life coach, edukatorka i praktičarka u oblasti razvoja zajednice. Ima više od deset godina iskustva u radu sa marginalizovanim grupama kao što su mladi, Romi, žene žrtve nasilja. Kontinuirano se edukuje i stiče iskustvo u domenu psihoterapije – ima više od 400 sati edukacije iz različitih terapijskih modaliteta, najviše iz Integrativne art psihoterapije. Sertifikovana je trenerica asertivnosti, izvela je više od 20 grupa kroz ovaj trening. Pokrenula je blog Lični razvoj kao i Facebook stranicu istog naziva kojima promoviše koncept ličnog rasta i razvoja kao i aktivnosti koje sama organizuje u tom domenu. Poslednjih godina naročito se interesuje za interdisciplinarne pristupe i inovativne metodologije u edukaciji, terapiji i istraživanju. Više o biografiji, pristupu i primerima do sada održanih radionica na: http://licnirazvoj.com/


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :