Red Bull Gravity Challenge: Beogradski zakon gravitacije!

Datum objave:07.05.2015

Pročitano:5694 puta

Datum održavanja: 09.05.2015

Lokacija: Ušće Shopping Centar, Beograd

Studenti pobeđuju zakon gravitacije i najavljuju nedelju umetnosti

Navikli smo da nas beogradski studenti iznenađuju svojom kreativnošću i smelošću, a ovog puta studenti pomeraju granice i najavljuju obračun sa Njutnom. 20 timova, sa po tri člana, napravili su neverovatne letelice koje će se u subotu 9.maja sa početkom u 14 časova, ispred Ušće Shopping Centra, takmičiti protiv zakona gravitacije i ujedno najaviti petu Beogradsku nedelju umetnosti.

 


Tokom aprila meseca preko 100 ekipa iz Beograda prijavilo se za ovo neobično takmičenje, a stručni žiri je odabrao 20 najkreativnijih timova, sastavljenih od po tri člana koji će se boriti za pobedu i ispisivanje novog zakona gravitacije poznatijeg kao Beogradski zakon gravitacije. “Let iznad kukavičijeg gnezda”, “Marsovci”, “Angry team” i “Mašinerija”samo su neki od timova koji će, sa svojim ručno izrađenim letelicama, pokušati da bezbedno prizemlje jaje sa platforme visoke 15 metara.


Pored Beograda, “Red Bull Gravity Challenge” je održan u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu pred više od 2000 gledalaca, a više o takmičenju možete pronaći na sajtu www.redbull.rs.
 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :