REČOTRRRČ: Susreti poezije i performansa u Beogradu

Datum objave:10.08.2015

Pročitano:4441 puta

Datum održavanja: 01.09.2015 - 04.09.2015

Lokacija: Beograd

U oktobru se u Beogradu održavaju susreti poezije i performansa Rečotrrrč/Wordrrrun na kojima će se, kroz neuobičajene i interaktivne forme, okupiti i predstaviti pesnici, plesači, koreografi i performeri iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Austrije, Francuske, Španije, Rusije, SAD...

 

REČOTRRRČ: Susreti poezije i performansa u Beogradu

U Beogradu će se od 1. do 4. oktobra održati susreti na kojima će se na nov način predstaviti umetnost i umetnici koji se bave rečima, telom, jezikom i pokretom. Rečotrrrč/Wordrrrun će okupiti pesnike, plesače, koreografe i performere koji rade u raznim sredinama, a svi događaji zamišljeni su kao otvoreni i interaktivni susreti sa publikom na nekoliko lokacija u gradu.

Osmišljen kao zajednički projekat Akademie Schloss Solitude iz Štutgarta, Stanice Servisa za savremeni ples i treninga aktivne poezije Pesničenje iz Beograda, Rečotrrrč/Wordrrrun će podržati i promovisati transdisciplinarne eksperimente umetnika koji se bave rečima i telom, jezikom i pokretom i koji kroz svoj rad preispituju granice ovih umetničkih disciplina.

Četvorodnevno okupljanje u Beogradu zamišljeno je kao serija interaktivnih i razigranih događaja u vidu diskusija, radionica, performansa, performativnih čitanja, piknika, muzičkih programa i žurki u brojnim gradskim otvorenim i zatvorenim prostorima – u Reksu, Magacinu u Kraljevića Marka, Kulturnom centru Grad i gradskim parkovima.

Umetnici koji će predstaviti domaćoj publici tokom četiri dana festivala su: Dan Boehl, Rumena Bužarovska, Ivo Dimchev, Bojan Đorđev, Vladimir Đurišić, For now, Anne Kawala, Mileta Mijatović, Tibor Hrs Pandur, Kinga Tóth, Tea Tulić, Nestor Garcia Diaz, Cyriaque Villemaux, Polina Akhmetzyanova i mnogi drugi.

facebook.com/recotrc


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :