Record Store Day u Čumiću

Datum objave:13.04.2017

Pročitano:4427 puta

Datum održavanja: 22.04.2017

By:Valentina Macura

Lokacija: Čumićevo sokače

Paralel festival i Mascom Store organizuju celodnevnu otvorenu zabavu, posvećenu muzici i gramofonskim pločama. Ovog proleća, u subotu, 22. aprila, na dan kada se u celom svetu obeležava praznik prodavnica ploča, ustanovljen pre tačno deset godina, i u Beogradu slavimo ljubav prema muzici, vinilima i kolekcionarstvu. 

 

Record Store Day 2017


Ovom prilikom, Paralel subkulturu traži i nalazi je, u samom centru grada, u Čumićevom sokačetu, alternativnom centru nezavisnih radnji i kreativnih industrija. Prodavnica ploča Mascom Store, koja je registrovana i na zvaničnoj RSD listi, biće u centru ovih celodnevnih muzičkih dešavanja, a pridružuju joj se i autentična radnja orijentalnih začina Spice-Up, galerija Nešović Fine Arts, kao i nekolicina nezavisnih kreatora iz Belgrade Design Districta.

Kao što se i očekuje, proslavu ljubavi prema kolekcionarstvu, obeležiće velika berza ploča od 12 do 20 časova, gde dolaze i gosti iz Yugovinyla. Uz berzu, program RSD-a u Čumiću, u podne, otvoriće nastup dečijeg DFhora, nakon toga, u 13 časova uslediće koncertna promocija novog albuma Bojane Vunturišević, "Daljine", koji izdaje Mascom etiketa.

Od 13.30, za gramofonom nam se pridružuju poznate ličnosti, sa svojim muzičkim izborom, i to sve do 19 časova, kada se manifestacija seli u Nešović Fine Arts galeriju, na otvaranje izložbe rok fotografije, Aleksandra Zeca. Takođe, deo programa, od 14 do 15.30 časova, čini i muzička radionica za mlade, koju vodi Tamara Ristić Kezz.

Ovoj vinilnoj proslavi, pridružuju se i kreatori iz Belgrade Design Districta, kao i komšijska radnja začina Spice-Up, koja će na trg u Čumiću, izneti svoje egzotične začinske đakonije i biti na usluzi posetiocima koji će moći da saznaju najzanimljivije priče o začinima i njihovoj upotrebi u svakodnevnoj kuhinji.

Satnica događaja:


12-19 - Velika berza ploča
12.00 - Otvaranje uz nastup dečijeg DFhora, koji peva obrade rok pesama
13.00 - Koncertna promocija novog albuma Bojane Vunturišević "Daljine"
13.30 - Muzički znalci i ljubitelji ploča - sportisti, glumci, novinari..., na gramofonu puštaju svoje omiljene vinile, sve do 19 časova
14.00 - Muzička radionica za mlade, Tamare Ristić Kezz
19.00 - Izložba rok fotografija Aleksandra Zeca, u Nešović Art galeriji

Više informacija na Facebook evnetu.  
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :