Barutana klub Beograd

Reci ruke u vis: Disciplin A Kitschme objavila spot pred koncert u SKC-u

Datum objave:25.04.2016

Pročitano:4560 puta

By:Long play

Lokacija: SKC

Disciplin A Kitschme je, pred koncert 28. maja u Bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) Beograda, objavila novi singl i spot "Reci ruke u vis!", a frontmen Koja pesmu opisuje kao "zarazni hit veselog i igrivog ritma".

 

Disciplin A Kitschme / Foto: Kulturni centar Baraka

Disciplin A Kitschme / Foto: Kulturni centar Baraka

 

Pesma "Reci ruke u vis!" odabrana je za drugi singl i spot sa aktuelnog albuma "Opet." jer, prema rečima Koje, "ukazuje na mogući odnos spram svakodnevice, prepune zamki koje treba zaobići"."Spot sadrži detalje konfrontacije jedne neuobičajene rok grupe i dron-letilice, koja ih neprekidno uznemirava. Pojavljuje se zaštitnik grupe koji jezdi iznad Beograda u svom balonu i stvar se rešava hepiendom, u duhu DIY/Uradi sam treš-estetike", objašnjava Koja.

Spot "Reci ruke u vis!" sniman je u SKC-u, Novom Beogradu i Košutnjačkoj šumi, u video produkciji Kulturnog centra "Baraka". Dron instruktor je bio Andrej Srećković, a režiser i montažer Crni Zub.  Singl i spot verzija "Reci ruke u vis!" kraća je od one na albumu "Opet.", kog Disciplina promoviše koncertom 28. maja u Bašti SKC-a (20:30). Ulaznica košta u promo periodu 1.000 dinara na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim.

 

"Nije jubilej, nije proslava rođendana, ovo je samo veliki koncert najmonolitnije rok pojave na ovim prostorima! Promocija najnovijeg albuma ‘Opet.’. Uz neizbežne vanvremenske bučne hitove Discipline kičme! Za sve nepokolebljive, samodisciplinovane, na distanci od ovisnika o moći i šoping mola! Ne u banci, ne u stranci - u bašti SKC-a 28.maja!”

Nastala na temeljima kultnog Šarla Akrobate 1981. godine, Disciplina kičme basiste i pevača - Koje (Dušan Kojić) nametnula se do sada kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene. Od minimalističkog bas-bubanj debija "Sviđa mi se da ti ne bude prijatno" (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na "Zeleni Zub na Planeti dosade" (1989), i engleske verzije benda tokom devedesetih, Disciplina je stigla do nove faze rada sa albumima “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?”(2007), "Uf!" (2011) i sada "Opet." Prvi spot sa "Opet." bio je za pesmu "Zaboravili rokenrol !?!".


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :