Rebel Star se vraća na scenu sa novim pesmama i koncertima u Beogradu i Bečeju

Datum objave:25.09.2014

Pročitano:2762 puta

Datum održavanja: 10.10.2014 - 11.10.2014

Nakon skoro godinu dana pauze Rebel Star se vraća na scenu sa dve nove pesme i najavljuje koncerte 10. oktobra u Bečeju, u Pozorišnom Klubu i 11. oktobra u Klubu Doma omladine Beograda.

 

 

U Bečeju Rebel Star priprema nešto intimniju klupsku svirku, dok posetioce DOB-a očekuje veći koncert sa specijalnim gostima, novim pesmama, obradama i tonom proverenog materijala!

 

Ulaznice za beogradski koncert po ceni od 400 dinara su u pretprodaji u kafeu Šikarica, Skadarska 22 i blagajni Doma omladine Beograda. Nepostredno pred koncert cena ulaznice iznosiće 600 dinara.

 

Nove pesme, Ti i ja i Sutra nastale su u kućnom studiju lidera benda, Milana Glavaškog, Big Pink, i kako kaže: Na svetloj straini smo Ti i ja, na tamnoj - pesma Sutra.

 

Možete ih preslušati i besplatno preuzeti na soundcloud stranici benda:

Veliki i često mistični Nil Jang u antologijskoj pesmi Trasher ima stih I was watchin' my mama's T.V./

 

It was that great Grand Canyon rescue episode. Decenijama kasnije eksperti, laici i fanovi analiziraju šta je pesnik hteo da kaže: da li je zaista pevao samo o tome kako je gledao na (maminom) televizoru neku akciju u Velikom Kanjonu ili je to bila metafora za bekstvo od Krozbija, Stilsa i Neša i njihove saradnje, koja je pretila da Jang upotpuno ubije kreativnost. Ili je mislio na nešto skroz drugačije?

 


Milan Glavaški nije Neil Young. Niko nije. Ali, pesme koje Milan pravi sa svojim internacionalnim rokenrol bendom Rebel Star imaju taj jedinstveni kvalitet da mogu da se tumače na različite načine i da mogu da odolevaju vremenu i modi. Imaju i još jedan, izutetno bitan kvalitet: svako u njima na kraju dobije to po šta je došao: utehu, nadu, radost, zadovoljstvo, savet...

 

Poslednji put Rebel Star nastupio je u Novom Sadu u novembru 2013. godine. U oktobru prošle godine objavili su singl Draga. Poslednji, treći, studijski album Rebel Star u svet je krenuo još u oktobru 2012. godine. Koliko se samo stvari promenilo u i oko nas za sve to vreme...Pozivamo poštovaoce benda da ne propuste koncert i sami procene kako to Rebeli zvuče danas. 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :