Barutana klub Beograd

REACT: Citizen Kain i Boryana 1. oktobra u Beogradu!

Datum objave:29.08.2016

Pročitano:4862 puta

Datum održavanja: 01.10.2016

Lokacija: Drugstore

Francuz Citizen Kain i Bugarka Boryana, 1. oktobra prvi put dolaze u srpsku prestonicu! Svojim jedinstvenim konceptom bukiranja dva strana di-džeja po žurci i inovativnim vi-džej rešenjima, organizacija Music Reactions pomeriće granice klabinga u beogradskom klubu Drugstore. Domaću podršku pružiće veterani elektronske scene Boža Podunavac i Dušan Kačarević.

 

Citizen Kain i Boryana


Kada je odabrao di-džej alijas Citizen Kain, Francuz Bruno Demoeugeot radio je u maloj prodavnici DVD-jeva. Istovremeno, živeo je dupli život noću, u gradu i klubovima, što je po njegovom mišljenju bilo slično glavnom liku iz filma „Citizen Kane”. Izlazeći iz svojih pank dana u mladosti i rejverskih devedesetih u Francuskoj, Bruno počinje da producira oštar i moderan tehno, dajući sebi maloizmenjeno ime u odnosu na filmskog lika Citizen Kanea.

 

Citizen Kain / Foto: Sebastien Lugand

Citizen Kain / Foto: Sebastien Lugand

 

Skoro je nemoguće definisati stil ovog di-džeja i producenta bez gubljenja u mnogobrojnim pridevima. Poznat po majstorskom svođenju tema u muzici, Citizen Kain čuva samo ono neophodno - moćan ritam i zavodljive melodije. Uključiti publiku u muziku, u uvrnutu energiju ritmičnosti i izazvati jaku emocionalnu reakciju ideje su kojima se vodi kada gradi

set na žurci.

 

Boryana

Boryana


Kada biste je pitali da opiše svoju muzičku karijeru u jednoj reči Bugarka američkog porekla Boryana verovatno bi vam rekla: strast! Tehno di-džej u usponu, 1. oktobra u Drugstore će doneti svoju jedinstvenu kombinaciju hipnotički zavodljivih tema i oštrih tehno bitova. Bilo da je nastupanje, produkcija originalnih traka, remiksi ili saradnje, Boryana neprekidno izbacuje još muzike, čineći svoj rad aktuelnim i zanimljivim. Boryanini miksevi su se pojavljivali radio emisiji „Global” Carla Coxa, kao i u „Electronic Force” radio emisiji Marca Bailyja. Nastupala je širom Evrope, SAD-a i Južne Amerike sa dokazanim veličinama elektronske muzike: Satoshi Tomiie, Hector Romero, Marco Carola, Adam Beyer, Christian Smith, Dan Curtin, Felix Da Housecat...

 

Live visuals - U klubovima i na privatnim žurkama 60-ih godina, korišćeni su slajdovi, disko kugle i projekcije svetlosti na dimu čime je započeta vizuelna senzacija koja je pratila muziku, danas poznata kao vi-džejing. Danijel Šivinjski je medijski umetnik i istraživač koji najčešće radi na polju eksperimentalne, generativne i interaktivne umetnosti – od svetlosnih instalacija do mapiranih projekcija, od klupskih i festivalskih do pozorišnih scena. Njegove audio-reaktivne vizualizacije imaju tendenciju da uvedu publiku u vizionarske svetove pod izravnim uticajem zvuka uživo. Danijel je koosnivač vulkåi studija za medijske i performativne umetnosti baziranog u Budimpešti.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :