Rødhåd: Techno mi daje slobodu i radost, ništa mi više ne treba!

Datum objave:20.04.2016

Pročitano:5626 puta

Datum održavanja: 22.04.2016

By:Marija Joksimović

Lokacija: Klub Drugstore, Beograd

Malo ko ume da mračni i melahnolični vajb pretvori u hipnotišuću techno energiju koja vlada podijumima za igru širom sveta, a to je upravo pošlo za rukom Rødhådu, techno heroju nove generacije koji dolazi iz Nemačke. To što je odrastao u Berlinu, gradu koji ima veoma bogatu i jaku techno scenu, definitivno je uticalo na njegov životni poziv, ali su njegov jedinstven talenat i kreativnost, kao i apsolutna posvećenost muzici doprineli tome da se nađe među zvezdama elektronske muzike.

 

Rodhad

Nemački techno heroj se vraća u Beograd, gde će u petak 22. aprila nastupiti u klubu Drugstore u okviru No Sleep Belgrade vikenda. U susret tom nastupu, Rødhåd je u intervjuu za Urban BUG otkrio zašto je napustio arhitekturu i odabrao da gradi zvukove, čime ga je elektronska muzika opčinila i šta ga inspiriše da stvara.

Koliko je činjenica da si odrastao u Berlinu, gradu koji ima tako jaku techno scenu, uticala na to da i ti sam postaneš techno di-džej?
Mislim da su te okolnosti u kojima sam odrastao u Berlinu na mnogo načina uticale na mene. Party scena je u Berlinu uvek bila jaka, sloboda i prostor koji ovde imate na raspolaganju su zaista jedinstveni i tako je već godinama. Berlin je jedan od onih gradova u kojima možete da živite i radite kao di-džej a da vas niko ne osuđuje.


 

Šta arhitektura i techno imaju zajedničko?
Postoji puno sličnosti, ali i puno različitosti između elektronske muzike i arhitekture. Na kraju krajeva, muzika je intuitivniji, sa njom možeš više da improvizuješ i eksperimentišeš. Ali takođe volim jasno strukturisane trake i ritmove koji me umnogome podsećaju na arhitekturu.

Poznat si po maratonskim setovima od šest i više sati. Ako posmatramo iz našeg ugla, skroz lako deluje da đuskaš neprestano šest sati, ali kako ti izdržavaš takve akcije?
Moraš da voliš ono što radiš. To bi bio najjednostavniji odgovor. Jedini mogući način da stvorim taj hipnotišući flow i da pritom sate i sate provedem u di-džej butu je ako je moje srce potpuno posvećeno muzici. A za prave maratonske setove jako je bitno i da dobro jedem pre nego što počnem da puštam muziku.

S obzirom da je ime tvog lejbla Dystopian, ne možemo a da ne pitamo da li postoji neka post apokaliptična knjiga ili film koji te inspirišu?
Ako pogledate naša izdanja na Dystopian videćete da svako naše izdanje ima nazive knjige, filma ili neke teme koja ima distopijsku pozadinu.

Šta te inspiriše da stvaraš muziku?
Još uvek me zadivljuje moć koju muzika ima. Posvetio sam svoj život elektronskoj muzici i uspevam da živim od toga. To mi daje slobodu i radost u isto vreme. To je sve što sam želeo.

Tebi ovo neće biti prvi nastup pred beogradskom publikom, po čemu pamtiš svoju prethodnu žurku u Beogradu?
Prošli put je bilo taaakooo dobro! Tačno je godinu dana od kako sam poslednji put bio u Drugstoreu i jedva čekam da se vratim ponovo.

Šta možemo da očekujemo od tebe ovog puta? Imaš li neku poruku za fanove?
Dođite ranije i ostanite do kasno! Dystopian vas gleda.


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
Istina
20.04.2016 14:28
Intervju je toliko kratak... Poprilično protraćenih 10 sekundi života.


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :