RAVEOLUTION RETROSPEKTIVA: Od Solomuna do Sama Paganinija - kako je nastajala beogradska rejv bajka

Datum objave:10.03.2017

Pročitano:4949 puta

By:Višnja Filipović

Srpski klaberi su sa oduševljenjem primili vest da na sledeći dugo iščekivani Raveolution spektakl 12. maja dolazi upravo Sam Paganini, momak koji je bez sumnje trenutno jedno od najpopularnijih imena elektronske muzike u svetu DJ-inga i produkcije. Tvorac hita pod nazivom “Rave” upisaće se u prestižnu listu izvođača koji su Raveolution pretvorili u jedan od najuticajnijih klupskih događaja u regionu, koji je do sad posetilo preko 15.000 ljudi.


Sve je počelo u julu 2015. godine, kada je Mladen Solomun započeo elektronsku revoluciju nastupivši pred više od 3.500 ljudi na otvorenom. Žurka na beogradskom Sajmu proglašena je najboljom žurkom te godine po izboru klabera, a još uvek se pamti i prepričava kako je legendarni Solomun “izvozao” rejvere do ranih jutarnjih sati.

 

Solomun na Raveolution žurci / Foto: Magdalena Stanković

Solomun na Raveolution žurci / Foto: Magdalena Stanković 


Sve fotke sa Solomunovog nasutpa na Raveolutionu pogledajte u našoj galeriji.

 

Na ovako jake temelje moralo se odgovoriti na najbolji mogući način, pa se ekipa Raveolutiona potrudila da nastavi niz sa premium imenima svetske elektronske scene. Usledili su Art Department i Oxia u aprilu 2016, kada su nastupili pred gotovo 3.000 prestoničkih klabera i opravdali visoka očekivanja.

 

Art Deparment na Raveolutionu / Foto: Dušica Stojanović

Art Deparment na Raveolutionu / Foto: Dušica Stojanović

 

Pogledajte sve fotke sa nastupa Art Deparmenta i Oxie na Raveolutionu u našoj galeriji.

 

Ostalo je istorija – usledio je tech-house dvojac Adriatique, inače potpisnici Solomunove etikete Diynamic koja ima ogromnu popularnost među domaćom publikom, pa ni podrška Adriatiqueu nije izostala u beogradskom Hangaru. Sve fotke pogledajte u našoj galeriji.

 

Adriatique na Ravoelutionu / Foto: Dušica Stojanović

Adriatique na Ravoelutionu / Foto: Dušica Stojanović

 

Jedna od najlepših dama techno scene Nastia i dobro poznati miljenik beogradske publike Traumer su u novembru stali za Raveolution pult i još jednom oduševili publiku, a poslednju Raveolution žurku ne treba posebno ni spominjati – Metodi Hristov i Olivier Giacomotto su nas uveli u Srpsku novu godinu 2017, a svima je još uvek u svežem sećanju slika ispred prepunog Magacin Depoa kada se uprkos temperaturi koja je bila u minusu tražila karta više do kasno u noć, jer beogradski rejveri znaju da uz Raveolution definitivno nema zime.

 

Traumer na Raveolutionu / Foto: Katarina Milošević

Traumer na Raveolutionu / Foto: Katarina Milošević 

 

Sve fotke sa nastupa Nastie i Traumera pogledajte u našoj galeriji

 


Nakon serije uspešnih žurki, Raveolution ljubiteljima techno zvuka dovodi Sama Paganinija, najpopularnije ime renomirane Drumcode etikete legendarnog Adama Beyera. Paganini će 12. maja nastupiti u savamalskom Depou i pružiti publici njegov karakteristični snažan gruv, koji sam opisuje ‘‘seksi gruvi i mračni techno’’. Ovaj Italijan ima individualna izdanja za prestižne etikete kao što su Plus8, Cocoon i naravno Drumcode. Njegova traka “Rave” jedna je od najpopularnijih iz svog žanra, a kasnijim izdanjima poput “The Beat” i “Surrender”, Sam ponovo potvrdjuje da je nepogrešivi techno producent. Nedavno je pokrenuo etiketu JAM, u čijem se katalogu nalazi EP „Desire / Mercury“, dok naredni „Candy / Skin“ izlazi kasnije ovog meseca. Podršku Sam Paganiniju pružiće ZØE, a u prodaju je već pušten ograničen broj regularnih ulaznica po ceni od 790 RSD, dok su VIP karte 2000 RSD. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, WinWin shopovima širom zemlje i preko sajta www.ddtickets.rs.


Olivier Giacomotto na Raveolutionu / Foto: Katarina Milošević

Olivier Giacomotto na Raveolutionu / Foto: Katarina Milošević

 

Kao šlag na torti, organizatori će u junu povodom dvogodišnjice Raveolutiona prirediti još jednu žurku na otvorenom sa zvezdama Afterlifea. Pratite njihov Facebook i uskoro ćete saznati sa kojim.

 

Sve fotografije sa poslednjeg Raveolutiona pogledajte u našoj galeriji

 

Raveolution je audio-vizuelni spektakl nove generacije, rezervisan za ljubitelje kvalitetnog house zvuka. U pitanju je stari dobri rejv u novom ruhu, pojačan poslednjom generacijom klupskog ozvučenja i vizuelnim efektima kakvi se mogu videti na najvećim party destinacijama današnjice. Raveolution preti da postane najznačajniji elektronski događaj u čitavom regionu, koji će u nastavku svog postojanja u Srbiju dovesti mnoga znamenita imena globalne DJ scene, ali i okupiti najraznovrsniju publiku – od iskusnijih ljubitelja elektronske muzike do klabera nove generacije koji od žurke očekuju potpuni muzički i produkcijski užitak


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :