Raritetna izdanja Gileta i Električnog orgazma u prodaji

Datum objave:14.12.2021

Pročitano:369 puta

Lokacija: Beograd

Srđan Gojković Gile, poznat kao frontmen grupe Električni orgazam, će pod okriljem izdavačke kuće Mascom reizdati dva raritetna izdanja.Album „Muzika za film TV i muzej" je kompilacija primenjene muzike koju je Gile komponovao u periodu od 1989. do 2007. godine. To podrazumeva hitove „Svečane bele košulje", „Mjau mjau", „Drakulina tema", „Seks, droga, nasilje i strah", „Hodam sad kao zombi", „Svet je samo barka koja plovi" – iz filmova „Kako je propao rokenrol", „Crni bombarder" i rimejka televizijske serije „Pozorište u kući". Na ovom albumu nalaze se i obrade pesama grupe Velvet Underground koje je Gile izveo povodom otvaranja izložbe Andya Warhola u „Muzeju suvremene umjetnosti" u Zagrebu.

„Volim da radim primenjenu muziku. Tada moram da se uklopim u ideju koju ima reditelj. Pošto je na ovom albumu zastupljen taj neki moj solo rad, zanimljivo je da na svim tim pesmama ja sviram bubnjeve. Ja sam inače počeo karijeru kao bubnjar ali se nisam nadalje bavio tim instrumentom. U pesmama iz filmova „Kako je propao rokenrol" i „Crni bombarder" sam pored bubnjeva svirao i bas gitaru pa mi to deluje posebno zanimljivo," kazao je Gile.

Drugi Giletov album koji će u ovoj sezoni biti reizdat je „Živo i akustično" njegovog matičnog sastava Električni orgazam iz 1996. godine. Album je snimljen tokom serije akustičnih koncerata koji su organizovani u novosadskom studiju „M". Ideja benda je bila da na svom sešnu izvede mahom pesme sa albuma „Letim sanjam dišem" kao i manje poznatih pesama u novim aranžmanima. Album je u vreme originalnog objavljivanja predstavljao singl „Magična ruka", reč je o obradi pesme iz opusa legendarne Korni grupe.

„U postavi grupe Električni orgazam u tom periodu bila je i Margita Stefanović. U tom trenutku ona ništa kreativno nije radila. Milan Mladenović je preminuo dve godine pre toga i ona nigde nije svirala. Želeo sam da je angažujem da svira akustičnu turneju sa nama i bude deo benda. Njene deonice su fenomenalne u svim pesmama koje smo svirali tom prilikom," priseća se Gile.

Albumi „Muzika za film TV i muzej" i „Živo i akustično" su povodom ponovnog objavljivanja remasterovani i zvučno osveženi. Oba izdanja biće dostupna na CD-u kao i na svim striming servisima od 10. decembra.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :