Rane TTM 61/62

Datum objave:24.01.2013

Pročitano:3648 puta

By:Vladimir Jovanović

Overview

Nakon što je Rane korporacija sa svojom TTM serijom miksera ušla u sam vrh industrije, došlo je vreme za promene i ispravljanje grešaka u ovoj legendarnoj seriji. TTM 61 je naslednik osnovnog modela TTM serije, TTM 56, dok je TTM 62 naslednik TTM57SL, prvog DJ miksera sa ugrađenim DVS-om (Serato Scratch Live).Use it Wisely

Rane je još sa modelom TTM 56s unapredio i ispravio mnogo grešaka, međutim sa TTM 61 načinjen je sledeći korak. Svakako najbitniji detalj TTM serije su magnetni NC faderi. Ovaj detalj nije promenjen ni u 61/62 modelima. NC faderi su i dalje tu, štaviše u modelu TTM 62 mogu da se podese pri svakom uključivanju miksera. Rane su napokon odlučili da priznaju da su sva tri NC fadera u TTM modelima isti, za razliku od prošlih modela gde su apelovali da line fader ne treba menjati crossfaderom. Iako su NC faderi neuništivi, problemi su se javljali usled slabog kvaliteta elektronskih delova miksera. Trebalo bi da je ovaj problem rešen, ali ćemo to ostaviti vremenu da pokaže.

Još jedna velika mana TTM serije je kvalitet izrade kontrolnih delova (knob, fejder, dugmići…). I ovi delovi su poboljšani, međutim i dalje ne mogu da se takmiče sa svojim najvećim konkurentom, Pioneer DJ proizvodima. Ovaj okršaj je još zanimljiviji s obzirom na to da Pioneer na razne načine inkorporira korišćenje Traktor DVSa, dok je Serato, koji još uvek važi za omiljeni DVS, Raneov proizvod.

Connection

Oba modela poseduju XLR konektore za glavni izlaz, što je ostalo nepromenjeno u odnosu na 56s, 57 modele. TTM 62 donosi dva USB ulaza. Ovim je rešen ogroman problem smene DJ-eva koji koriste Serato Scratch Live. Do sada to nije bilo moguće bez neke pesme iz trećeg izvora ili neprijatne tišine. Međutim, još uvek se većina DJ-eva opredeljuje za Pioneerove proizvode, tako da ova funkcija ostaje praktična za "borbe" između scratch DJ-eva i ostalih ljubitelje Raneovih miksera.

Links

www.rane.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :