Rahmanee i Real Onez ove subote u Gerila baru

Datum objave:14.12.2016

Pročitano:3651 puta

Datum održavanja: 17.12.2016

By:Aleksandar Apić

Lokacija: Gerila Bar

Spirits'N'Vibes nastavlja sa promovisanjem kvalitetne muzike kao revolt "pop" kulturi današnjice i nastavlja da deluje kao revival dobre bass muzike. Treća po redu žurka zakazana je za subotu 17. decembar u novosadskom Gerila baru, gde vas čeka doza pravog hip-hopa, junglea i drum'n'bassa, ali i mnoštvo njihovih podžanrova. Domaćinska ekipa, Real Onez (Re:tro Flava, Kick Kong i ZeeOne) ovoga puta u goste dovodi DJ Rahmaneeja - čoveka velike reputacije, pionra drum'n'bass muzike u Srbiji i vrhunskog DJ-a i producenta. 

 

 

Spirits'N'Vibes

 

Rahmanee počinje da se bavi drum’n’bassom 1999. godine u kultnom beogradskom klubu Dolar, gde je isklesao DJ zanat i uskoro postao poznat u celoj regiji. Osim toga, bio je podrška svim većim d’n’b imenima koja su gostovala u Srbiji (DJ Hype, LTJ Bukem, DJ Marky, Grooverider, E-Z Rollers, Bad Company, Mixologiests, Drumsound itd.). Muzika koju pušta predstavlja najširi spektar drum’n’bass i jungle zvukova, što njegove setove čini dinamičnim i neverovatno plesnim. Uspešno se bavi i produkcijom te neretko u svojim setovima ubacuje sveže “dubplate” stvari direktno iz svog studija, među kojima je i čuveni remix poznate pesme ‘Buđav Lebac’ grupe S.A.R.S. i pesma “Idemo Odma” koju je uradio s poznatim beogradskim reperom Wikluh Sky.REAL ONEZ
Kick Kong - Prvi žanr koji ga je okupirao, i koji je i dan danas ostao uz njega je Hip-Hop, čini osnovu njegovog zvuka. U svom daljem razvoju, kako sazreva sve više počinju uticaji UK firme, konkretno jungle i amen brejkovi pa tu i ostaje. Vrti uglavnom po Srbiji i regionu, za sad. Setovi variraju od old school jungle-a preko dubwise-a pa sve do prvobitnog zvuka drum and bassa. Njegov potpis stoji i na EP-jevima i kompilacijama domaćih izvođača. Sastavlja i rastavlja masne Hip-Hop i Jungle beatove, a skill skreč manipulacija mu je na novom nivou. Kroz par meseci izbacuje EP (vinyl) izdanje i to će biti njegov big bang.
Član je Real Onez kolektiva.


https://soundcloud.com/funkc93

 

Re:tro flava - DJ rodom iz Umaga, malog grada na zapadu Istre ali trenutno živi i radi u Novom Sadu. Aktivno vrti muziku od 2010. godine te je član je riječkog kreativnog kolektiva Gerila Kru i novopečenog novosadskog kolektiva Real Onez. One se, kao što mu ime kaže, specijalizovao u oživljavanju zaboravljenje ere prošlog veka. Njegov mix se bazira na striktno plesnoj strani jazza, počevši od Hot Jazz žanra iz rane 1910. godine preko legendarne Swing ere u 30-im i 40-im godinama, brzog Gypsy Jazza i Jump Bluesa u istim godinama te kasnije Rock' n' Rolla iz kičastih 50-ih, pa sve do Neo Swinga (swing revival) 90-ih godina.

Ipak, re:tro flava ostaje veran svojim korenima ne zapostavljajući drum'n'bass na kojem se učio raditi i naravno svoju pravu ljubav Hip-Hop tako da dosta često dio mixa posveti finom podžanru Rap Jazz ali i tvrdim, prašnjavim bitovima Hip-Hopa 90-ih, povezujući ih s Funkom, Funky Breaksom i Breakbeatom stvarajući poprilično dinamičnu atmosferu. Od brojnih nastupa u Hrvatskoj i Srbiji, posebno izdvaja "Roots Vibez 3" mini fest u Rijeci gde je na Digitron Soundu delio stage sa poznatim licima FM Jama, ali i delio svoje mesto među poznatim hip-hop imenima iz regiona poput General Wooa, Phat Philliea, Sunny Suna i drugih.

www.mixcloud.com/retro_flava/
www.instagram.com/retro.flava/

ZeeOne - Samo jedan jednostavan lik, koji će uraditi sve da kroz kompleksne metafore i čvrste punchline-ove probudi onaj deo vaše podsvesti koji niste ni znali da je tu. Glavna tema njegove poruke je ljubav prema svojoj ekipi, i revolt prema stanju današnjice. Smoren i zgrožen od strane današnje pop "kulture", bolesnog manipulisanja masom i omalovažavanjem sistema vrednosti, govori istinu koju svi znamo ali niko ne želi da prihvati. Živi po originalnom kodeksu Hip-Hopa, koji se vodi ljubavlju, mirom, zajednicom i sigurnom dobrom provodu. Proždire Boom-Bap bitove, gazi po drum 'n' bass i jungle trakama, a usput je pevač u grupi S.K.C. (Sick Killer Clownz) koja se bavi fuzijom hard core, reggae, punk, rep muzike. Osnivač i član Real Onez kolektiva.

 

Ulaz na žurku je 100 dinara. 

Više informacija: 
https://twitter.com/WeAreReal1Z?s=07
https://www.instagram.com/wearereal1z/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :