Radionica VIRTUELNI FILM (VR) u okviru festivala Alternative film/video 2018. u DKSG

Datum objave:13.12.2018

Pročitano:1347 puta

Datum održavanja: 13.12.2018 - 15.12.2018

Lokacija: Beograd

Radionica se održava u sklopu Alternative film/video festivala 2018. koji se održava u Domu kulture „Studentski grad" (DKSG) kao plod saradnje Međunarodnog filmskog festivala u Trstu i Akademskog filmskog centra DKSG, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 Radionica VR filma povezuje filmsku umetnost i virtuelnu realnost u 360° kroz praktičnu trodnevnu radionicu sa Fluidom (Italija).

U toku 3 dana radionice polaznici će dobiti osnovna znanja i veštine potrebne da snime i smontiraju video i audio u tehnici 360°. Radionicu vodi Antonio Giacomin – Fluido, vizuelni umetnik iz Trsta, čije dugogodišnje iskustvo varira od video arta do interaktivnih instalacija, kao i Massimiliano Borghesi stručnjak za ambisonični audio dizajn.

Šta je VR, šta je filmska VR, osmišljavanje narativa, snimanje u 360°, montaža i obrada slike u različitim programima, ambisonični audio – neke su od tema koje će polaznici obraditi sa predavačem.

Potrebno je da učesnici imaju osnovno predznanje o snimanju i video montaži kao i sopstveni lap top za montažu u visokoj rezoluciji.

Dom kulture „Studentski grad" obezbeđuje opremu za snimanje.

Učešće je besplatno, a broj mesta ograničen!

Prijave na mejl marija.kovacina@dksg.rs


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :