Radio&Julija: Baletski rok spektakl u Sava Centru!

Datum objave:24.03.2016

Pročitano:5243 puta

Datum održavanja: 19.04.2016

By:Anja Zelić

Lokacija: Sava Centar, Beograd

Kultni britanski bend Radiohead nedavno je objavio datume i lokacije svoje nove turneje, na čijoj listi se, nažalost, nije našla Srbija. Dok fanovi Radioheada nestrpljivo čekaju koncert omiljenog benda, u Beogradu će, za manje od mesec dana, biti odigran baletski rock spektakl, koji bi mogao olakšati čekanje. Naime, u veliku dvoranu Sava Centra 19. aprila stižu zanimljiva umetnička dela „Radio&Julija“ i „Quatro“, u kojima je svetski priznati koreograf  Edvard Klug spojio savremeni balet, vrhunske baletske igrače i odličnu muziku.

 

Radio&Julija: Baletski rok spektakl u Sava Centru!


On je kroz baletski rock spektakl „Radio&Julija“ dao najbolji primer kako spojiti naizgled nespojivo – balet inspirisan najpoznatijim Šekspirovim delom „Romeo i Julija“ doživeo je puni izražaj upravo kroz muzičku podlogu pesama Radioheada sa pet albuma - „Kid A“, „OK Computer“, „Amnesiac“, „Hail to the Theif“ i „The Bends“. Uz pesme „Bulletproof.. I Wish I Was“, „Idioteque“, „Motion Picture Soundtrack“, „Fitter Happier“ i druge najbolji baletski igrači prikazuju retrospektivu nesrećne ljubavi Romea i Julije.


Radiohead spada među značajnije bendove 90-tih i 2000-tih godina, koji je imao veliki uticaj na mnoge muzičke pravce, a sa prodatih više od 30 miliona albuma spada među velikane svetske muzičke scene. Iako često osporavani i optuživani za neprepoznatljivost muzičkog pravca kojim vladaju, Tom Jork i Džoni Grinvud su ostali verni svom jedinstvenom zvuku, obrisali granice medju žanrovima i na taj način postigli totalizam u muzici. Njihova muzika se razvijala kroz osam albuma, a svi su bez zadrške remek dela u kojima su ostvarili savršen balans između željene forme i eksperimentalnih tendencija.

 

 


Zato nije ni čudno što su svoju podršku dali i jedinstvenom muzičko-scenskom delu “Radio&Julija” u kome glavnu ulogu igra Denis Matvienko, prvak Marijinskog teatra iz Sankt Petersburga, koga će beogradska publika imati priliku po prvi put da vidi 19. aprila u Sava Centru. Ulaznice za ovaj baletski rock spektakl se mogu kupiti na blagajnama Sava Centra, kao i na svim prodajnim mestima Eventima, a cene ulaznica su od 1.500 do 2.400 dinara zavisno od mesta sedenja.

 

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :