Quartermile Slopestyle: Međunarodno MTB i BMX takmičenje na Bukovcu

Datum objave:28.06.2016

Pročitano:6278 puta

Datum održavanja: 02.07.2016

By:Marija Joksimović

Lokacija: Bukovac

Drugo po redu takmičenje Bike Park Bukovac Quartermile Slopestyle biće održano u subotu 2. jula u Bike Parku Bukovac na obroncima Fruške Gore, u organizaciji kluba ekstremnih sportova "Flip".

 

Bike Park Bukovac Quartermile Slopestyle


Do sada se prijavilo oko 30 takmičara iz Poljske, Češke, Rusije, Ukrajine, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Austrije, a dobar deo njih učestvuje u FMB Touru i po kvalitetu vožnje ne zaostaju od svetskih imena u vrhu ovog sporta, tako da će publika imati priliku da vidi trikove poput double backflip, corked 720 i druge atraktivne akrobacije.


Takmičenje će se održati u jam formatu, što znači da će i BMX i MTB biti u jednoj kategoriji, a i staza na Bukovcu je napravljena tako da odgovara potrebama oba sporta. Petak je predviđen za treninge, a u subotu od 18 časova kreće takmičarski deo.

 

Bukovac Bike Park


- Prošle godine smo napravili odlično takmičenje i to se pročulo pa sada imamo veliki broj prijavljenih vozača iz Evrope. Ove godine smo korigovali stazu kako bi bila bezbednija za takmičare, a opet atraktivna za gledaoce. Napravili smo neke nove lineove koje će akmičari moći da biraju tokom vožnje. Isto tako, bike park je bogatiji za Oakley Flow Line koji je namenjen vozačima svih veština – kaže Nikola Lukičić, jedan od organizatora.

 

Bike Park Bukovac


Za najbolje vozače pripremljene su robne, ali i novčane nagrade, a pored prvog, drugog i trećeg mesta, biće dodeljena i nagrada Hero of the day i Best Trick.

 

Zabava ne prestaje nakon takmičarskog dela programa, pa će se žurka održati i u samom bike parku, a uveče će od 23 časa biti održan i zvaničan after party u Firchie Think Tank Studiju gde će muziku puštati DJ Janchezz (u gornjem delu) i di-džejevi Fakir i Dachoni (u donjem delu kluba). 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :